Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Διάσωση θαλάσιας χελώνας σε παραλία της Αμφιλοχίας

xelwna-katafourko.jpg1_Μια χελώνα καρέτα – καρέτα εντοπίστηκε σήμερα το πρωί στην παραλία του Κατάφουρκου φανερά εξαντλημένη και με τραύμα στο κεφάλι. Αμέσως στήθηκε γέφυρα σωτηρίας για την αποστολή του θαλάσσιου είδους προς περίθαλψη στο Κέντρο Διάσωσης θαλάσσιων χελώνων – Αρχέλων στην Γλυφάδα Αττικής. Η χελώνα περισυλλέγει φορτώθηκε σε αυτοκίνητο του Δήμου Αμφιλοχίας και αφού έγινε ειδική συσκευασία μεταφέρεται αυτή την ώρα (όπως συνηθίζεται) με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στην Αθήνα όπου θα παραληφθεί από μέλη του Αρχέλων. Η συμβολή των παρευρισκόμενων και κυρίως της οικογένειας του Παύλου Κουτσομύτη οι οποία έχει αναλάβει τη φροντίδα της παραλίας για την μεταφορά ήταν μεγάλη. Επίσης στη διάσωση βοήθησε ο δήμος Αμφιλοχίας που έκανε τη μεταφορά καθώς και το Λιμενικό σώμα που είχε το συντονισμό της επιχείρησης διάσωσης.

Η εμφάνιση θαλάσσιων χελώνων στις ακτές του Αμβρακικού, είναι έντονη ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η καρέτα-καρέτα είναι ένα είδος προς εξαφάνιση και πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

e-maistros.gr

xelwna-katafourko.jpg- xelwna-katafourko.jpg1 xelwna-katafourko.jpg2 xelwna-katafourko.jpg3 xelwna-katafourko.jpg4 xelwna-katafourko.jpg5 xelwna-katafourko.jpg6 xelwna-katafourko.jpg7 xelwna-katafourko.jpg8 xelwna-katafourko.jpg9

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.