Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

Διάψευση Χρυσοχοΐδη για εκτροπή

Διάψευση Χρυσοχοΐδη για εκτροπή

κατάλογοςΓια τη θέση του για την εκτροπή του Αχελώου, υπό το πρίσμα της κριτικής που δέχεται το τελευταίο διάστημα στην Αιτωλοακαρνανία, μίλησε ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την χθεσινή του παρουσία του στο εργοτάξιο της Ιονίας Οδού κοντά στην Αμφιλοχία.
Συγκεκριμένα δήλωσε: «Καταρχήν δεν είχα καμιά συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την εκτροπή του Αχελώου και να πάψουν ορισμένοι να δημιουργούν μύθους. Να πάψουν να καλλιεργούν συνωμοσίες, οι οποίες δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Εδώ υπάρχει η αλήθεια. Η αλήθεια είναι μία, ότι το έργο αυτό το παράτησε η ελληνική πολιτεία εδώ και 20 χρόνια. Έχει διατεθεί πάνω από 1,5 δις και το έργο αυτό είναι παραιτημένο. Δεν είναι παραιτημένο ως εκτροπή του Αχελώου, είναι παραιτημένα και έργα πολύτιμα και χρήσιμα για τον τόπο, που δεν σχετίζονται με την εκτροπή. Αναφέρομαι στα υδροηλεκτρικά της Μεσοχώρας και της Συκιάς. Είναι υποχρέωσή μας, θα έλεγα, ότι αποτελεί αμέλεια εγκληματική, το γεγονός, ότι δεν γίνονται αυτά τα έργα. Μία είναι η απάντηση. Στον τόπο αυτό υπάρχουν δικαστήρια, τα οποία σταμάτησαν για 20 χρόνια το έργο αυτό. Τα δικαστήρια έχουν βγάλει μια απόφαση, την οποία οφείλουμε να σεβαστούμε. Αυτό έχω να σας πω σήμερα. Το δεύτερο, που έχω να σας πω, είναι, ότι ως αρμόδιος υπουργός για τις υποδομές πολύ γρήγορα θα έχω πρόταση για τη Μεσοχώρα και τη Συκιά, εννοώ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Αποτελεί ντροπή για τη χώρα. Αποτελεί μεγάλη ντροπή, ότι πληρώνουμε τόσο ακριβή ενέργεια, ένας φτωχός λαός και μια οικονομία, που επιχειρεί την ανασυγκρότησή της και έχουμε δύο μεγάλα εργοστάσια, τα οποία μπορούν να παράγουν 300 μεγαβάτ και αυτά είναι νεκρά. Αυτό θα κάνουμε.»

Αυτή ήταν η ακριβής δήλωσή του όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου. Φυσικά θα πρέπει να υπενθυμίσουμε αφενός πως εξ’ αρχής επισημάνθηκε πως όσα ειπώθηκαν μεταξύ Αγοραστού-Χρυσοχοΐδη για την εκτροπή, ειπώθηκαν σε σύσκεψη με άλλη ατζέντα και έγιναν γνωστά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Για τους Αιτωλοακαρνάνες εξάλλου η λειτουργία των φραγμάτων είναι συνδεδεμένη με την εκτροπή.
Αξιοσημείωτο ωστόσο είναι πως χθες δεν επιδιώχθηκε συνάντηση με τον υπουργό από τους τοπικούς φορείς ή-για παράδειγμα- τη συντονιστική κατά της εκτροπής, ώστε να υπάρχει μια πιο συντεταγμένη έκφραση των απόψεων του Νομού. Οι αντιδράσεις δηλαδή περιορίστηκαν στα δελτία τύπου…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.