Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Διήμερο “Άμλετ” στο Κηποθέατρο του Πάρκου Αγρινίου

Διήμερο “Άμλετ” στο Κηποθέατρο του Πάρκου Αγρινίου

την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Αυγούστου

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αγρινίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων ΄΄ Γιορτές Καλοκαιριού 2011΄΄ παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση”ΑΜΛΕΤ” την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011, στις 9.30 μ.μ στο Κηποθέατρο του Δημοτικού Πάρκου.

Η παράσταση επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του κλασικού αριστουργήματος. Το έργο ανήκει σε κάθε εποχή. Ο ΑΜΛΕΤ είναι ένα διαχρονικό πολιτικό κείμενο και ταυτόχρονα ένα πολιτικό θρίλερ. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Τα πρόσωπα αλλάζουν. Ο σύγχρονος κόσμος κατάγεται από ένα μακρινό μεσαίωνα και συχνά επιστρέφει σ’ αυτόν. Διαπλοκές, σκάνδαλα, δολοφονίες και η αναζήτηση με κάθε τρόπο της εξουσίας είναι οι βασικές ιδεολογικές θεματικές του Άμλετ. Στο έργο δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Υπάρχουν πρόσωπα και προσωπεία που δρουν είτε οργανώνοντας είτε υπηρετώντας σχέδια εξουσίας. Μοναδικοί ήρωες λαϊκής καταγωγής δυο νεκροθάφτες!
Τα πάντα διαδραματίζονται σε «σκοτεινά κέντρα λήψης αποφάσεων». Ο Άμλετ πρίγκιπας της Δανίας, είναι ένας διανοούμενος ήρωας ή καλύτερα ένας αντιήρωας. Αντιλαμβάνεται τον κόσμο και την ανθρώπινη αποστολή. Αντιλαμβάνεται το σκοτεινό «σύστημα» και τη λειτουργία του. Συνειδητοποιεί την καταγωγή του, όμως δεν δρα. Η βελτίωση του κόσμου είναι πράξη πάνω και έξω από αυτόν. Δρα, ως άλλη Ηλέκτρα, μονάχα για να εκδικηθεί τη δολοφονία του πατέρα του.
Ένα μεγάλο θεατρικό κείμενο που προσπαθεί να ερμηνεύσει την καταγωγή του σύγχρονου κόσμου. Ένας αέναος κύκλος αίματος φθοράς και πτώσης σε μια χώρα όπου δεν υπάρχουν αξίες… Δεν υπάρχουν «ανάοες ονείρων»…
Ένα έργο-καθρέπτης που μεγεθύνει και αποκαλύπτει τον «κόσμο»… Η επικράτηση, ο φόβος και η επιβίωση είναι χαρακτηριστικά της «λειτουργίας» των ηρώων του. Εδώ οι ήρωες έμαθαν μονάχα να επιβιώνουν. Ποτέ δεν έμαθαν ν’ αγαπούν…
Μετάφραση Γιώργος Χειμωνάς, δραματουργική επεξεργασία Θέμης Μουμουλίδης & Παναγιώτα Πανταζή, σκηνοθεσία & σκηνικά Θέμης Μουμουλίδης, κοστούμια Τότα Πρίτσα, Μουσική Μάριος Στρόφαλης, Φωτισμοί Νίκος Σωτηρόπουλος, Σπαθογραφίες Θάνος Δερματής.
Στο ρόλο του Άμλετ ο ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΕΙΛΑΚΗΣ.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρίνα Ψάλτη, Μάνος Βακούσης, Δημήτρης Αλεξανδρής, Λεωνίδας Κακούρης, Τόνυ Δημητρίου, Ηλίας Ζερβός, Αλμπέρτο Φάις, Ευγενία Δημητροπούλου, Παναγιώτης Εξαρχέας.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Προπώληση εισιτηρίων στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου – Δαγκλή 27 – (πρώην καπναποθήκες Παπαστράτου) – 2641055655 & 55700
Από τις 10.00 π.μ έως 13.00

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.