Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Διήμερο εκδηλώσεων για την προβολή των προϊόντων ελιάς και ελαιολάδου

ΕΛΙΕΣστο Αγρίνιο στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Διήμερο εκδηλώσεων για την προβολή των προϊόντων ελιάς και ελαιολάδου, θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου, μετά την έγκριση της πρότασης του Δήμου, από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας (IOC).
Ο Δήμος Αγρινίου, αξιοποιώντας διεθνή προκήρυξη του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών, κατέθεσε πρόταση με τίτλο «Promotional workshops for olive products: quality, health and gastronomy – Δράσεις προβολής και προώθησης των προϊόντων ελιάς που αφορούν στην ποιότητα, στην υγεία, και στη γαστρονομία», η οποία επιλέχθηκε για χρηματοδότηση μεταξύ πολλών άλλων προτάσεων που είχαν υποβληθεί.
Το αντικείμενο του έργου είναι η προβολή και η προώθηση της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου, δίνοντας έμφαση στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους, στη διατροφική αξία τους και τις ευεργετικές ιδιότητες τους στην υγεία του καταναλωτή.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το διήμερο 26 και 27 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις προβολής, στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Οικογενειακής Γεωργίας, με το ελαιόλαδο, τις ελιές και τα τοπικά προϊόντα της ελιάς ως πρωταγωνιστές, έκθεση ελαιοκομικών προϊόντων, καθώς και ένα επιστημονικό συνέδριο για την επιτραπέζια ελιά και το ελαιόλαδο με θέμα «ποιότητα, υγεία, διατροφή, πολιτισμός και γαστρονομία» με ενημερωτικές διαλέξεις και τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων και εκπροσώπων οργανώσεων που συνδέονται με την ανάπτυξη της αγοράς των προϊόντων της ελιάς και ελαιολάδου. Οι παραπάνω εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν και από πολιτιστικές δράσεις.
Μετά την έγκριση της πρότασης, ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Π. Μοσχολιός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ενδυνάμωση της αγροτικής οικονομίας και η έμπρακτη στήριξη των παραγωγών, σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς, αποτέλεσε βασική παράμετρο του αναπτυξιακού σχεδιασμού του Δήμου μας. Με μέθοδο και αποφασιστικότητα, συντονισμένα και στοχευμένα, διεκδικήσαμε ευρωπαϊκούς πόρους που αναδεικνύουν την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας. Η «γιορτή», έρχεται ως φυσική συνέχεια ανάλογων πρωτοβουλιών που προηγήθηκαν και θα αποτελέσει κοινό τόπο συνάντησης αγροτών, εμπόρων, ελαιοπαραγωγών, τυποποιητών και επιστημόνων από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, με σκοπό να τονώσει περαιτέρω την οικονομία της περιοχής».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.