Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Διαδικασίες-εξπρές για την επένδυση στον Αστακό

Διαδικασίες-εξπρές για την επένδυση στον Αστακό
Διαδικασίες-εξπρές ακολούθησε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για την αδειοδότηση της μεγαλύτερης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, ισχύος 1.010 ΜW, στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Σε λιγότερο από ένα μήνα από τη στιγμή που της υπεβλήθη το αίτημα, (23 Απριλίου) εξέδωσε την άδεια παραγωγής για έναν σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 1.010 MW με καύση LPG.Η άδεια εξεδόθη στην κοινοπραξία Astakos Power Plan Concortium. Ο σταθμός προβλέπεται να αποτελείται από δύο θερμοηλεκτρικές μονάδες συνδυασμένου κύκλου, ισχύος 505 MW η κάθε μία.

Eπόμενο βήμα η έκδοση της πρώτης Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπ. Οικονομίας, Περιβάλλοντος, Υποδομών και Πολιτισμού, για την αδειοδότηση του έργου.
Η άδεια θα έχει ισχύ 30 ετών.
Στην περίπτωση αυτή βλέπουμε ότι το κράτος προχωρά με γοργούς ρυθμούς τις διαδικασίες για την υλοποίηση αυτής της εκπαίδευσης.
Μήπως επιτέλους πρέπει να αφήσουμε πίσω την ατελείωτη γραφειοκρατία για να αρχίσει επιτέλους να κινείται η οικονομία μας;
Με τέτοιες κινήσεις μόνο μπορεί να γίνει αυτό και όχι με περικοπές που ίσα ίσα επιτυγχάνουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.