Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Β’ ΕΛΜΕ: Διακήρυξη-ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

Β’ ΕΛΜΕ: Διακήρυξη-ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

Για τις αυριανές εκλογές στη Β’ ΕΛΜΕ η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικώνπου στηρίζεται από το ΠΑΜΕ έκανε γνωστά τη διακήρυξητης και το ψηφοδέλτιο της:

κατάλογοςΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΡΙΤΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Συναδέλφισσα , Συνάδελφε
Ο πόλεμος που μας έχουν κηρύξει κυβέρνηση – Ε.Ε. – μονοπωλιακοί όμιλοι συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
• Χιλιάδες συνάδελφοί μας στο δημόσιο ήδη απολύθηκαν, πολλοί βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, ενώ σχεδιάζονται κι άλλες απολύσεις.
• Οι μισθοί έχουν περικοπεί μέχρι και 40%, ενώ ετοιμάζεται νέο μισθολόγιο .
• Οι συντάξεις κατακρεουργήθηκαν, ενώ ετοιμάζουν νέα επιδρομή στο ασφαλιστικό.
Αυτή η πολιτική δεν είναι από λάθος υπολογισμένη. Αυτός είναι ο καπιταλισμός. Και για να ξεπεράσει την κρίση του απαιτεί ακόμα μεγαλύτερες θυσίες από τους εργαζόμενους, ώστε να εξασφαλιστεί η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.
Αυτός είναι ο στόχος τους και στην εκπαίδευση.
Θυμήσου όλες τις αναδιαρθρώσεις της τελευταίας 15ετίας στην εκπαίδευση και σκέψου «που το πάνε».
Τώρα θέλουν να ολοκληρώσουν το έργο με την εφαρμογή του αντιδραστικού κρατικού ελέγχου, της λεγόμενης αξιολόγησης, η οποία καμιά σχέση δεν έχει με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των δημοσίων υπαλλήλων, των εκπαιδευτικών. Η αξιολόγηση στοχεύει στο συμβιβασμό και την χειραγώγηση των δημοσίων υπαλλήλων, σε ένα κράτος ακόμα πιο αυταρχικό, στην επιχειρηματική λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών και του σχολείου.
Στοχεύει στην ανάδειξη της σχολικής μονάδας ως αυτόνομη, με ευθύνη στα οικονομικά της και το πρόγραμμά της, πράγμα που οδηγεί στη διαφοροποίηση και κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών.
ΣΚΕΨΟΥ : ΑΝ Η ΟΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ;
Γι’ αυτό λέμε ότι ο λαός δεν μπορεί να περιμένει σωτήρες από τα πάνω που θα του λύσουν τα προβλήματα.
Γι’ αυτό λέμε ότι εμπόδιο στην πάλη των εργαζομένων και των εκπαιδευτικών, είναι εκτός από τις κυβερνήσεις, τόσο ο παλιός κυβερνητικός συνδικαλισμός, όσο και ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός.
Γιατί, τόσο οι ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ (ή όποιο άλλο όνομα χρησιμοποιούν), όσο και οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (άλλες φορές μαζί κι άλλες χώρια), δεν αμφισβητούν ουσιαστικά την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου, δεν αμφισβητούν την Ε.Ε. Αλλά ακόμα κι όταν κάποιοι το κάνουν στα λόγια, στην πράξη καλούν τους εργαζόμενους να παλέψουν για αλλαγή κυβέρνησης και όχι για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, σε ρήξη με τα μονοπώλια, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους.
Τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ μας γνωρίζεις. Ποτέ δεν κρύψαμε τις ταυτότητες μας, ούτε στρογγυλέψαμε τα λόγια μας για να γίνουμε αρεστοί. Ίσα-ίσα προειδοποιήσαμε έγκαιρα για τις θύελλες που βρίσκαμε μπροστά μας, ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι.
Προσπαθούμε καθημερινά σε συμμαχία με άλλους εργαζόμενους, να συμβάλουμε στην ανασύνταξη του κινήματος. Ενός κινήματος που θα βάζει εμπόδια στο πετσόκομμα δικαιωμάτων μας, θα οργανώνει την πάλη, θα αγωνίζεται για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
ΠΑΡΕ ΚΙ ΕΣΥ ΘΕΣΗ. ΜΠΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΕΛΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ, ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΓΣ, ΣΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.
ΔΩΣΕ ΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ ΠΑΜΕ.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΑΛΕΞΑΚΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ
ΚΑΚΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΚΑΤΣΑΝΤΑ ΞΑΝΘΗ
ΚΑΤΣΑΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΑ
ΚΗΡΥΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΜΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΡΙΜΠΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.