Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Διακοπή συγκοινωνίας προς Καστανούλα

Διακοπή συγκοινωνίας προς Καστανούλα

  Όπως κάθε χειμώνα, έτσι κι εφέτος, διεκόπη η συγκοινωνία προς την Τοπική Κοινότητα Καστανούλας του δήμου Αγρινίου λόγω επικινδυνότητας τμήματος της 15ης Επαρχιακής Οδού στη θέση «Καστανόρεμα». Το Κ.Τ.Ε.Λ. Αιτωλ/νίας απέστειλε το υπ’ αρ. 14953/26-02-2013 έγγραφο με το οποίο γνωστοποιεί την απόφασή του για την εν λόγω διακοπή «από 01-03-2013 έως ότου αποκατασταθεί η βλάβη του οδοστρώματος», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μετά από αγώνες δύο (2) χρόνων της Κίνησης Πολιτών Καστανούλας προς τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για άρση της επικινδυνότητας του τμήματος αυτού της 15ης Επαρχιακής Οδού, έφτασε η υπόθεση – με σχετική ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου και στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή, με την οποία, εκτός των άλλων,  ζητείται κι έλεγχος για την τύχη 400.000 ευρώ, τα οποία διετέθησαν και δημοπρατήθηκαν τον Απρίλιο του 2006 απ’ την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ακριβώς για το τμήμα αυτό του δρόμου κι άρση της διαχρονικής επικινδυνότητας.

Ενώ η υπόθεση για την τύχη των 400.000 ευρώ, τη διαχρονική κακοτεχνία από τους υπευθύνους  και  τη μη άρση της επικινδυνότητας τόσα χρόνια διερευνάται απ’ τους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με το υπ’ αρ. πρωτ.: 175940/2837/09-08-2012 έγγραφό της, γνωστοποιεί προς την Κίνηση Πολιτών Καστανούλας ότι, για οριστική πλέον λύση, εντάχτηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων: α) Για Μελέτη του έργου στη θέση Καστανόρεμα ποσό 50.000 ευρώ  και β) Για την κατασκευή του έργου στην ίδια θέση ποσό 350.000 ευρώ (ΣΑΜΠ 001 και ΣΑΕΠ 001 αντίστοιχα).

Για την διακοπή της συγκοινωνίας, την αποκατάστασή της και την κατασκευή του έργου το συντομότερο απ’ τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Αιτωλ/νίας, απέστειλε σχετικό ΕΠΕΙΓΟΝ έγγραφο κι ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καστανούλας κ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ.

Επειδή εργασίες στο συγκεκριμένο σημείο μπορούν να εκτελεστούν μόνο κατά τους ξερούς καλοκαιρινούς μήνες – και με εξασφαλισμένη πλέον χρηματοδότηση – ευελπιστούμε ότι η εν λόγω διακοπή της συγκοινωνίας θα είναι η τελευταία και η άρση της επικινδυνότητας θα αποτελέσει παρελθόν με την κατασκευή του έργου. Και να τονίσουμε εδώ, ότι η 15η Επαρχιακή Οδός δεν εξυπηρετεί μόνο την Τοπική Κοινότητα Καστανούλας, αλλά όλα τα ορεινά χωριά, από Σκουτερά και Περιστέρι μέχρι Πεντάκορφο κι Άγιο Βλάση, με διασταύρωση προς Αρέντα – Προυσό – Καρπενήσι. Είναι, δηλαδή, πολυσύχναστη οδός, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

                                                Ο Εκπρόσωπος Κίνησης Πολιτών Καστανούλας

                                                                                                                  ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.