Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Διαμαντάκος: «Σημασία έχει να είμαστε έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή»

Διαμαντάκος: «Σημασία έχει να είμαστε έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή»

διαμαντάκοςΗ ομάδα μπάσκετ του Αθλητικού Ομίλου Αγρινίου, ξεκίνησε την προετοιμασία της για την νέα  σεζόν και το πρωτάθλημα που αρχίζει στις 16 Οκτωβρίου θα τη βρει ξανά στη Γ΄ Εθνική μετά την περυσινή απόλυταπετυχημένη  πορεία . Ο προπονητής Γιάννης Διαμαντάκος , από τους πρωτεργάτες των επιτυχιών του Α.Ο. Αγρινίου, με αφορμή το νέο ξεκίνημα μιλάει στο «Γεγονός». Ρωτήθηκε για την προετοιμασία, το ρόστερ, το αγρινιώτικο μπάσκετ  και τις άλλες ομάδες που θα αντιμετωπίσει ο Α.Ο. «Σημασία για μας έχει να είμαστε εμείς έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή» σημειώνει, υπογραμμίζοντας την εμπιστοσύνη του στο ρόστερ της ομάδα. «Όλοι στην ομάδα θέλουμε όπως και πέρυσι τους φιλάθλους δίπλα μας»  το μήνυμα του στους Αγρινιώτες φιλάθλους. Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Διαμαντάκου:

Πρόσφατα έγινε η κλήρωση του πρωταθλήματος. Πως την κρίνετε από την πλευρά σας;
Η κλήρωση δεν έχει καμιά σημασία, γιατί όλοι θα παίζουμε με όλους. Σημασία για μας έχει να είμαστε εμείς έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή. Δηλαδή κατά την διάρκεια της προετοιμασίας που ξεκίνησε πριν δέκα ημέρες να δουλέψουμε όσον το δυνατόν καλύτερα και να είμαστε έτοιμοι  τόσο στην έναρξη του πρωταθλήματος, όσο και κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος. Τώρα αν θα παίξουμε με μια ομάδα στην πρώτη ή την τελευταία αγωνιστική δεν μας ενδιαφέρει γιατί πάντα κοιτάμε τι κάνουμε εμείς και όχι ο αντίπαλος.
Πως κυλάει έως τώρα η προετοιμασία, δεδομένου ότι υπάρχουν και κάποιες αλλαγές στο ρόστερ της ομάδος;
Ναι, το ρόστερ έχει αλλάξει, αλλά έχουν μείνει κάποιοι αθλητές  που είχαν μια μεγάλη συνεισφορά  στην περσινή πορεία. Μπορούμε να πούμε ότι είμαστε μια καινούργια ομάδα και με μικρό μέσο όρο ηλικίας. Είναι νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα. Θεωρώ ότι  όλα εξαρτώνται από το πόσο σοβαρά και σωστά δουλεύουμε μέσα στο γήπεδο κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.
Έχοντας μια πρώτη εικόνα από τις ομάδες του ομίλου μας,  θα μπορούσατε να χρίσετε κάποιες ως φαβορί για άνοδο;
Δεν έχουν διαμορφωθεί ακόμη όλα τα ρόστερ των ομάδων,  ακόμη και εμείς θα κάνουμε προσθήκες. Με την γενική εικόνα που έχουμε τώρα, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν ομάδες από την Αθήνα που είναι πολύ ισχυρές και είναι ιστορικά Σωματεία όπως ο Παπάγου, ο Σπόρτινγκ αλλά και η Ζάκυνθος φαίνεται πολύ ισχυρή.
Ωστόσο  αφενός δεν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ των ομάδων και αφετέρου δεν έχει σημασία μόνο η στελέχωση κάθε ομάδας, αλλά η εικόνα που θα παρουσιάσει η στο γήπεδο και η συνέχειά της κατά την διάρκεια του Πρωταθλήματος.
Είπατε για ανανέωση των ομάδων. Αυτό έγινε και στην ομάδα μας…
Ναι κρατήσαμε έναν βασικό κορμό που πολλά έχει προσφέρει στην ομάδα και φυσικά πήραμε νέους παίχτες και ίσως να πάρουμε και κάποιον ακόμη. Πρέπει να σας τονίσω, ότι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίχτες που κρατήσαμε και σ΄αυτούς που επιλέξαμε. Πιστεύω ότι με πολύ και σκληρή δουλειά θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της ομάδος αλλά και των φιλάθλων του Αγρινίου.
Θα μας ενδιέφερε η γνώμη σας για την  εθνική που αγωνίζεται στο eurobasket (σ.σ.η συνέντευξη παραχωρήθηκε στο ξεκίνημα της διοργάνωσης).
Πιστεύω όμως ότι το μεγάλο πλεονέκτημα της Εθνικής μας, είναι το πλούσιο ρόστερ. Παίζουν πολλοί άριστοι νέοι παίχτες αυτή τη στιγμή, αλλά και πολλοί νέοι παίχτες μας είναι εκτός δωδεκάδας. Παίχτες που θα μπορούσαν να παίξουν άνετα σε πολλές ευρωπαϊκές Εθνικές Ομάδες. Αυτό φυσικά δίνει μεγάλο μέλλον για την Εθνική μας.
Συζητήθηκε ευρέως το περασμένο διάστημα το ενδεχόμενο οι ομάδες   μπάσκετ του Αγρινίου, να βρουν μια φόρμουλα και να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Τελικά αυτό δεν έγινε. Ποια είναι η δική σας γνώμη επί του θέματος. Θα βοηθούσε μια τέτοια κίνηση το τοπικό μπάσκετ;
Θα ήταν ιδανικό έτσι όπως οραματίστηκε την πρωτοβουλία ο κ. Νικάκης. Σε πρώτο επίπεδο να υπάρξει συνεργασία σε επίπεδο υποδομής και βέβαια στο μέλλον ίσως και σε επίπεδο ανδρικών ομάδων. Θα ήταν κάτι ιδανικό, γιατί θα βοηθούσε τους ντόπιους αθλητές  τόσο να βελτιωθούν όσο και να προετοιμασθούν με τον πλέον κατάλληλο τρόπο, έτσι ώστε μετά να μπορέσουν να στελεχώσουν  οποιαδήποτε ανδρική ομάδα που θα εκπροσωπήσει την πόλη του Αγρινίου στις εθνικές κατηγορίες.
Επιτέλους έγιναν κάποιες  παρεμβάσεις και βελτιώθηκε η εικόνα του κλειστού Γυμναστηρίου στο Δ.Α.Κ. Τηρεί πλέον τα κριτήρια για να γίνονται εκεί με σωστές  προϋποθέσεις οι αγώνες;
Οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες. Παλιότερα τις είχαμε αναφέρει όλες τις δυσκολίες και δεν έγιναν. Φυσικά έλειπαν τα χρήματα και όχι η θέληση να γίνουν βελτιώσεις. Αυτές οι άριστες βελτιώσεις που έγιναν βοηθούν και στην εικόνα και στην λειτουργία των ομάδων που λειτουργούν στο κλειστό Γυμναστήριο.
Τι θα θέλατε να πείτε κλείνοντας την κουβέντα μας;
Όλοι στην ομάδα θέλουμε όπως και πέρυσι τους φιλάθλους δίπλα μας. Αυτό μας βοηθάει πάρα πολύ. Μας δίνει δύναμη.

Εφημερίδα Γεγονός

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.