Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Διαμαρτυρία:για τέταρτη χρονιά το κολυμβητήριο δεν ανοίγει στην ώρα του…

Διαμαρτυρία:για τέταρτη χρονιά το κολυμβητήριο δεν ανοίγει στην ώρα του…

To agrinionews.gr έλαβε και  δημοσιεύει την ακόλουθη επιστολή διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση στη λειτουργία του κολυμβητηρίου του ΔΑΚ Αγρινίου:

nautikos-omilos-745x419

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ Δ.Α.Κ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δεν είναι η Πρώτη, η Δεύτερη, η Τρίτη αλλά η Τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που το κολυμβητήριο δεν ανοίγει στην ώρα του, με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί και να απομακρύνεται ο κόσμος του. Η αιτιολογία για το γεγονός αυτό είναι ότι γίνονται εργασίες. Ο κάθε λογικός , καλοπροαίρε- τος Δημότης Αγρινίου μπορεί να αναρωτηθεί. Μα 4 χρόνια εργασίες; Υπάρχει σχεδιασμός; Υπάρχει σκοπιμότητα; Τι σχεδιασμός γίνεται όταν 4 χρόνια τώρα οι εργασίες πραγματοποι- ούνται από Οκτώβριο και μετά, όταν δηλαδή πρέπει να είναι ανοιχτό το κολυμβητήριο, ενώ οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης- επισκευής πρέπει να γίνονται το Καλοκαίρι όταν είναι κλειστό. Ποιός προγραμματίζει; Η εκάστοτε Δημοτική Αρχή. Μετά και την επισκευή της σκεπής η προηγούμενη Δημοτική Αρχή μας έλεγε ότι το κολυμβητήριο θα λειτουργεί όλο το χρόνο .

Φτάνουμε λοιπόν στην περίοδο 2014-2015, έχουμε και την αλλαγή της Δημοτικής Αρχής η οποία επικαλείται το Νέο και περιμένουμε το κολυμβητήριο να λειτουργήσει κανονικά όπως πρέπει μιας και έχουν γίνει εργασίες 3 χρόνων! Να όμως που είμαστε στα τέλη του Δεκέμβρη του 2014 και το κολυμβητήριο παραμένει κλειστό. Μια επισήμανση σ’ αυτό το σημείο, η νέα Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν κάλεσε τα σωματεία να συζητήσει ποιοι λόγοι δεν επιτρέπουν το άνοιγμα του κολυμβητηρίου αλλά μέσω της διοίκησης του Δ.Α.Κ. απαντούσε με τελεσίγραφα μετά από τηλεφωνικές ενοχλήσεις ότι γίνονται ε ργασίες προκειμένου να πάρει την άδεια λειτουργίας του κολυμβητηρίου.

Τι συμβαίνει λοιπόν με την άδεια λειτουργίας ; Υπάρχει τέτοιο ζήτημα ; Ναι υπάρχει θέμα αδειοδότησης των κλειστών γυμναστηρίων-κολυμβητηρίων που πρέπει να πληρούν προϋπο- θέσεις αυτονόητες π.χ. πυρασφάλεια, υγιεινή, έξοδο κινδύνου κ.λ.π. Αλήθεια γιατί αυτές οι εργασίες δεν γίνονται 4 χρόνια τώρα; Πόσο χρόνο απαιτούν; Για το θέμα της αδειοδότησης όμως έχει υπάρξει παράταση της άδειας λειτουργίας μέχρι 8/2/2015 σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ. 2408Β/2014. Για το λόγο αυτό τα υπόλοιπα κολυμβητήρια της χώρας λειτουργούν κανονικά για προπονήσεις και όσα δεν έχουν προϋποθέσεις δεν γίνο- νται σε αυτά αγώνες. Γιατί λοιπόν το κολυμβητήριο παραμένει κλειστό ενώ έχει δοθεί παρά- ταση άδειας λειτουργίας;

Φτάνουμε λοιπόν στο παράδοξο 20-21 Δεκεμβρίου να γίνονται στο κολυμβητήριο αγώνες! Οι τελικοί του Γκραν-Πρι. Αγώνες υψηλού επιπέδου. Κλειστό όμως για τους δημότες το Δημοτι- κό Κολυμβητήριο!!! Και μετά ξανακλείνει και ενδεχομένως θ’ ανοίξει μετά τις γιορτές. Μέσα σε αυτό το σκηνικό η ΝΕΑ Δημοτική Αρχή μεταξύ άλλων αναφέρει: «….η ανταπόκριση του Δήμου μας στην παρούσα διοργάνωση σηματοδοτεί ένα νέο πλαίσιο δράσης στα αθλητι- κά δρώμενα , μέσω αντίστοιχων εκδηλώσεων, οι οποίες θα αποτελέσουν το ΚΙΝΗΤΡΟ (σ.σ. η υπογράμμιση δική μου) για την ανάδειξη νέων αθλητών και θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της πόλης μας καθιστώντας τη, με αυτόν τον τρόπο αθλητικό πόλο έλξης.»
Με κολυμβητήριο που ανοίγει τα 4 τελευταία χρόνια από Νοέμβριο το πιο νωρίς, έως Φεβρουάριο θα αναδείξουμε νέους αθλητές και θα αναβαθμίσουμε την πόλη μας;

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!
ΝΤΑΓΙΑΝΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ-ΓΟΝΕΑΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. NK

    Με αυτό τον τρόπο κρατάτε τους φοιτητές στην πόλη !!! ΕΥΓΕ
    Μικρότερες πόλεις έχουν 2-3 κολυμβητήρια ετησίως και εσείς ούτε 6 μήνες δεν μπορείτε.Όταν όμως θα κλείσουν οι σχολές τότε θα τρέχετε να τις κρατήσετε.
    Γενικά είστε απαράδεκτοι όλοι σας πίσω απο τον κόσμο τόσο ωραία πόλη και τίποτα !!!

  2. Χρήστος— Βάσω

    Επιτέλους να πει καποιος για το τι πραγματικα γινεται στο κολυμβητηριο! Μπράβο στον κ.Νταγιάντα.Ελπίζουμε οτι θα δουν και οι Αγρινιώτες την πισίνα απο κοντά, αρκετά με τα γκραν πρι και τις δεξιώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.