Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Διαμαρτυρία «αγανακτισμένων γονέων» για το κολυμβητήριο Αγρινίου

Διαμαρτυρία «αγανακτισμένων γονέων» για το κολυμβητήριο Αγρινίου

nautikos-omilos-745x419Το agrinionews.gr έλαβε και δημοσιεύει:

Σχόλιο, διαμαρτυρία γονέων επ’ αφορμή των όσων έχουν γραφεί στο διαδίκτυο τον τελευταίο καιρό.
κ. Μουρτζιάπη με τους πολλούς τίτλους (που δεν μας αναφέρετε ποια η σχέση σας με το κολυμβητήριο) και υπεραμύνεστε των όσων συμβαίνουν στο κολυμβητήριο ( μέλος της διοίκησης μαθαίνουμε από την ανταπάντηση προπονητή) τελικά θα μάθουμε πότε θα ανοίξει το κολυμβητήριο; Σε κάποιο σημείο βέβαια μας λέτε, στις αρχές του νέου έτους. Να υποθέσουμε με το άνοιγμα των σχολείων; Ή μήπως λίγο ή πολύ αργότερα… κατά πως κόβονται κάποιες πρωτοχρονιάτικες πίτες;
Όσο για το πώς και το γιατί συμβαίνουν αυτά τα παράδοξα και παράλογα που αφορούν το κολυμβητήριο για αρκετά χρόνια, ο χορός της ασέβειας και της κοροϊδίας του πολίτη καλά κρατεί.
Γιατί για κοροϊδία και χλευασμό πρόκειται κ Μουρτζιάπη όταν διαβάζουμε την ανακοίνωση της νέας Δημοτικής Αρχής, τα εξης πάνω-κάτω, μετά την διεξαγωγή του Γκράν-πρι στις 20-21 Δεκεμβρίου
«Η παρούσα διεξαγωγή σηματοδοτεί νέο πλαίσιο δράσης στα αθλητικά δρώμενα, μέσω αντίστοιχων εκδηλώσεων που θα αποτελέσουν κίνητρο για ανάδειξη νέων αθλητών και αναβάθμιση της πόλης μας καθιστώντας την αθλητικό πόλο έλξης!! (οι υπογραμμίσεις δικές μας)
Αρκετή ώρα μας πήρε να κατανοήσουμε την ανωτέρω ανακοίνωση. Μα για ποια δράση πρόκειται; Οι εκδηλώσεις είναι αθλητικό δρώμενο που θα αποτελέσουν κίνητρο ανάδειξης νέων αθλητών; Μα ποιο θα είναι το κίνητρο; Οι εκδηλώσεις;
Υποθέτουμε πως γνωρίζετε πόσο επίπονος είναι ο αθλητισμός και μάλιστα όταν συνοδεύεται από επιτυχίες. Πόσο επίπονη! Πόσο οργανωμένη και σοβαρή προσπάθεια χρειάζεται.
Πως λοιπόν στηρίζεται αυτή η προσπάθεια από την πολιτεία; Με το άνοιγμα και το κλείσιμο των εγκαταστάσεων όποτε σας καπνίσει; Πως θα προετοιμαστεί ένας αθλητής για τη σοβαρή συμμετοχή του και την ανάδειξή του; Και ποιος θα είναι ο συναγωνισμός με αθλητές που προπονούνται 3 και 4 μήνες επιπλέον; (φέτος μπορεί και παραπάνω)
Αυτό κατά τη γνώμη μας είναι έλλειψη σεβασμού και χλευασμού της όποιας προσπάθειας ενός παιδιού, γιατί ειδικά στην κολύμβηση, για παιδιά πρόκειται, αφού ξεκινούν την προσπάθεια από πολύ μικρά. Έλλειψη σεβασμού στο παιδί αλλά και στον προπονητή
Και φτάνουμε κ Μουρτζιάπη στον κακεντρεχή σχολιασμό σας «ψευταπόστολο» για προπονητή που με το σχόλιό του για το κλειστό κολυμβητήριο, θέλει όπως λέτε να αποπροσανατολίσει τους Δημότες. Να αποπροσανατολίσει τους Δημότες από τι; Και προς τι; Κατόπιν λέτε πως θέλει να αποκτήσει δημοσιότητα γράφοντας δήθεν κείμενα αγανάκτησης!!!!! (δικά σας τα θαυμαστικά). Μα είμαστε σοβαροί;!
Πόση υπομονή νομίζετε ότι μπορεί να έχουν οι πολίτες μς τον εμπαιγμό σας; Πόση υπομονή νομίζετε ότι μπορεί να έχουν οι προπονητές που θέλουν να κάνουν με συνείδηση τη δουλειά τους;
Θα έπρεπε όμως να γνωρίζετε πως η προσπάθεια ενός δασκάλου να αναδείξει τις ικανότητες ενός μαθητή του, πρέπει να θεωρείται ιερή και να στηρίζεται και όχι άξια χλευασμού και απαξίωσης.
Επειδή δε ο εν λόγω προπονητής έχει πολλά χρόνια στο χώρο, θα έπρεπε να γνωρίζετε επίσης τις προσπάθειές του προκειμένου να αναδείξει αθλητές και να στηρίξει το ταλέντο κάποιων απ’ αυτούς, διαθέτοντας μάλιστα προσωπικό χρόνο και έξοδα! Και επειδή το συγκεκριμένο προπονητή τον έχουν κάποιοι από εμάς στα παιδιά τους εδώ και πολλά χρόνια, σας αναφέρουμε κάτι που σίγουρα δεν γνωρίζετε.
Όταν λοιπόν οι δημοτικές αρχές κρατούν το κολυμβητήριο κλειστό για λόγους ακατανόητους ή σκοπιμότητας, ο εν λόγω προπονητής κουβαλάει τους αθλητές σε πισίνες, λίμνη και Άρτα προκειμένου να διατηρηθούν σε κάποιο επίπεδο συναγωνισμού.
Η ανάδειξη αθλητών δε γίνεται με εκδηλώσεις για τις οποίες μάλιστα οι διοργανωτές, έχουν το θράσος να στείλουν ανακοινώσεις στα σχολεία, καλώντας τους νέους να παρευρεθούν. Τους ίδιους αυτούς νέους που με τη στάση σας διώχνετε και απαξιώνετε!!
Αναρωτιόμαστε! Αυτά είναι τα υψηλά στάνταρ που υπόσχεστε ότι θα απολαύσουν οι Δημότες όταν! ανοίξει το κολυμβητήριο;
Σε άλλο πάλι σημείο, προκειμένου για το Γκραν-πρι, μας λέτε: « άλλο πράγμα η διεξαγωγή αγώνων και άλλο πράγμα η άδεια λειτουργίας» για να δικαιολογήσετε έτσι τη διεξαγωγή αγώνων σε εγκαταστάσεις κλειστές λόγω ακαταλληλότητας. Όμως για ποιες άδειες μας μιλάτε; Αφού άδεια προσωρινή υπάρχει μέχρι 8/12/2015! Να υποθέσουμε πως δεν την εφαρμόζετε γιατί είσαστε αρκετά υπεύθυνοι προς τους συμπολίτες, αλλά όμως ανεύθυνοι προς τους μη συμπολίτες;
Σε άλλο σημείο πάλι λέτε με κακεντρέχεια. Δεν παραβρέθηκε ουδείς αθλητικός παράγοντας στη διοργάνωση του Γκραν-πρι (καλά έκαναν κατά τη γνώμη μας) εκτός από αυτούς που καλέσατε σαν κριτές και εισέπραξαν τη γενναιόδωρη! Αμοιβή των 80€, χλευάζοντας και αυτό στο τέλος.
Η αποστολή μιας πολιτείας κ. Μουρτζιάπη, είναι να στηρίζει και να προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά στους πολίτες της και όχι να τους χρησιμοποιεί, ικανοποιώντας την προσωπική φιλοδοξία και ευτέλεια, κάθε φιλόδοξου και καιροσκόπου παράγοντα. Αυτές οι έννοιες όμως εκλείπουν παντελώς σήμερα, όπως και η ανθρωπιά.
Επανερχόμαστε όμως στο κλειστό κολυμβητήριο που και πάλι φταίνε, όπως λέτε, οι αθλητικοί παράγοντες που.. «μαρτύρησαν» την παράνομη λειτουργία, για να παραπονεθούν προφανώς αργότερα, που έκλεισε!
Με χαρά βέβαια ενημερωθήκαμε, ως αναισθητοποιημένοι πλέον πολίτες, κατόπιν της δήθεν, όπως λέτε αγανάκτησης προπονητή, πως έχει γίνει λίφτινγ με τιτάνιες προσπάθειές όπως: Σύγχρονη χλωρίωση, στεγανοποίηση δεξαμενών,(κάθε χρόνο στεγανοποίηση κάνετε), συντήρηση αποδυτήριων και στελέχωση. Πολλές προσλήψεις κάνατε! Μπράβο σας! (τεχνικό ασφαλείας, υπεύθυνο λουομένων, νοσοκόμα και ιατρείο, χημικό μηχανικό, φύλακα). Αυτοί όλοι δεν υπήρχαν! Πάντως το ιατρείο και η νοσοκόμα, χρόνια πολλά τις βλέπουμε εκεί κάτω.
Για το απαρχαιωμένο σύστημα θέρμανσης και το υπέρογκο κόστος λειτουργίας …τίποτα! Ξέρετε, πως υπάρχουν πολλές λύσεις για το συγκεκριμένο πρόβλημα, με πολύ λιγότερο κόστος απ’ αυτό που επωμίζεται σήμερα το κολυμβητήριο Νάχουμε όμως να ξανακλείνουμε! Και όπως μας λέτε «για το κερασάκι στην τούρτα» υπάρχει και η κρίση. Τα κολυμβητήρια κλείνουν το ένα μετά το άλλο, (ευτυχώς το δικό μας κλείνει για λίγο)
Ας έχουμε λοιπόν το νου μας και σ’ αυτό και ας μη χαιρόμαστε….Μπράβο σας! Μπράβο σας!
Υ.Γ. Μας λέτε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα λειτουργήσει το κολυμβητήριο με «υψηλά στανταρ» Αυτό σημαίνει ότι η παλιά Δημοτική Αρχή στη οποία μάλιστα επιρρίπτετε ευθύνες σε κάποιο σημείο είχε «χαμηλά στανταρ»
Μπορούμε να μάθουμε ποίοι είναι οι υπεύθυνοι των χαμηλών στάνταρ στη διαχείριση του κολυμβητηρίου και ποιοι είναι οι νέοι υπεύθυνοι που θα αναβαθμίσουν με υψηλά στάνταρ; Γιατί αν είναι οι ίδιοι με τους υπεύθυνους της παλιάς διοίκησης λυπούμεθα, αλλά το παραμύθι σας δεν έχει δράκο.
Δώστε μας τα ονόματα των υπευθύνων και ενημερώστε και τη νέα Δημοτική Αρχή για το ποίοι είναι οι υπεύθυνοι του κακού και της μέχρι τώρα κακής διαχείρισης του κολυμβητηρίου, για να το γνωρίζει και ο Αγρινιώτικος λαός, που χλευάζετε

Οι Αγανακτισμένοι γονείς:
Αναστασιάδης Χρήστος
Γυφτομήτρου Ουρανία
Θωμά Μαρία
Κλαδευτήρα Δήμητρα
Μαλαματάς Γιάννης
Τσάμη Παπαδημητρίου Βάσω
Παπαθανάση Χρυσούλα
Παπαδήμα Κατερίνα
Τσάμης Χρήστος
Τσιφοπανόπουλος Φώτης
Διαμαντής Κωνσταντίνος
Χελάκης Θοδωρής
Κωνσταντοπούλου Ρούλα
Νικολός Βασίλης
Καμαριάρη Βασιλική
Γυφτομήτρος Λάζαρος

Θέματα που ενδιαφέρουν

7 Σχόλια

 1. ΧΡΗΣΤΟΣ

  αθλητες υπαρχουν με συμμετοχη και διακρισεις σε περιφεριακο επιπεδο και σε πανελληνιο.Φετος κολυμβητης της πολης μας ειναι στους επιλεκτους της ομοσπονδιας.Αλλα και να μην υπηρχαν με τετοιες συνθηκες το κολυμβητηριο δικαιολογειται 4 χρονια να ανοιγει Ιανουαριο Φεβρουαριο.

 2. ΑΣΧΕΤΟΣ

  …προς τους ”κορυφαιους σχολιαστες” που τελειωνουν καθε γνωμη τους με ρητα και εσχατολογιες για να υποστηριξουν την πνευματικη επαρκεια τους, να θυμησω και μια αλλη παροιμια ” πεταγεσαι απ το βρακι σαν την πορδη”/ κουτσομπολευεις και το πουλας για κριτικη.” (σε ελευθερη μεταφορα) Με αλλα λογια μαθετε πρωτα τις αληθινες συνθηκες και μετα εκφραστε αποψη.(Ενταξει γνωμη εχουν ολοι.) Και δεν ειναι αναγκαιο να μειωνετε και να θιγετε εργαζομενους(που δεν ειναι κρατικοδιαιτοι σαν τους πατρονες σας) ουτε και δημοτες της πολης μας που υπογραφουν με το ονομα τους σαν ”δηθεν”, για να υποστηριξετε την Νεα δημοτικη αρχη. Ολοι την υποστιριζουμε . 70% σχεδον την ψηφισαμε. Απλα καποια στιγμη θα παλιωσει και αυτη, δεν θα ναι για παντα νεα….

 3. ΝΤΑΓΙΑΝΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

  Κύριε Υφαντή, οι γνώσεις σας στην προπονητική της κολύμβησης πρέπει να είναι εξαιρετικές! Μάλλον θα είστε ερευνητής της κολύμβησης που για δικούς του λόγους δεν ασχολείται με το αντικείμενο! Απ’ ότι φαίνεται έχετε και χρόνο και παρακολουθείται και την προπονητική επάρκεια των σωματειακών προπονητών κολύμβησης της πόλης μας. Λυπάμαι κύριε Υφαντή, που δεν είχα την τύχη να σας γνωρίσω για να μας μεταλαμπαδεύσετε τις γνώσεις σας!
  Κρίμα κύριε Υφαντή, να μπαίνετε στην διαδικασία να δίνετε διαπιστευτήρια στη Νέα Δημοτική Αρχή!
  Είστε ο δεύτερος(;) που το κάνετε.
  Έγραψα ένα άρθρο μετά από 4 χρόνια υπομονής για την κατάσταση που επικρατεί στο κολυμβητήριο θέτοντας εύλογα ερωτήματα. Αντί όμως η Δημοτική Αρχή να απαντήσει με πειστικότητα ,απαντούν άλλοι αντ’ αυτής. Οι παραλείψεις της προηγούμενης Δημοτικής αρχής καταδεικνύονται στο κείμενό μου και διαμαρτυρίες έγιναν. Η ΝΕΑ Δημοτική Αρχή όφειλε να ενημερώσει τα σωματεία και τους γονείς από το Σεπτέμβριο επακριβώς, πράγμα που δεν έκανε.
  Όσο αφορά τις λίστες με τις διακρίσεις, κύριε Υφαντή, να σας ενημερώσω ότι μετά από αγώνες έδινα τις καταστάσεις των αποτελεσμάτων στην διοίκηση του Δ.Α.Κ.Ούτε για να υποτιμήσω , ούτε για να υπερτιμήσω τα αποτελέσματα.
  Ονόματα διακριθέντων κολυμβητών, θα χαρώ πολύ να σας δω στο κολυμβητήριο και να σας τα δώσω ευχαρίστως.
  Υ.Γ. Τόση χολή για ανθρώπους που δεν γνωρίζεις είναι ντροπή! Κρίμα να βάζεις το ονομά σου σε κείμενα άλλων!

 4. ΜΗΤΕΡΑ ΑΘΛΗΤΗ

  Παρακολουθώ εδώ και λίγο καιρό τις απαντήσεις κάποιων “υπεύθυνων και ανεύθυνων” σχολιαστών σχετικά με το κολυμβητήριο, με προσβλητικές αιχμές τόσο στους προπονητές όσο και στους αθλητές.
  Αποκορύφωμα το μακροσκελές σχόλιο του κ. Υφαντή.
  Δεν είχα σκοπό να παρέμβω, όμως κ. Υφαντή για εμάς τα παιδιά μας είναι ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ , γιατί μετά το σχολείο, το φροντιστήριο βρίσκουν χρόνο για καθημερινές προπονήσεις.
  Ντροπή και μια Συγνώμη απ’ όλους εσάς που μιλάτε με ευκολία για τα παιδιά μας και για τους ανθρώπους που μοχθούν δίπλα τους.

 5. ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΘΛΗΤΗ

  Ευχαριστούμε πολύ.
  Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι …..

 6. Πατερας αθλητη

  Ειμαι κι εγω ενας αγανακτισμενος γονιος.Ποτε πια θα σταματηση αυτη η κοροιδια;Τα παιδια μας εχουν γινει ερμαια των αποφασεων της εκαστοτε δημοτικης αρχης.Εμεις ως δημοτες ημαστε αναγκασμενοι να καταβαλουμε τα τελη στο δημο, ο δημος ομως δεν κανει κατι για να τα ανταποδωσει.Λυπαμαι που τα παιδια μου ξεκινησαν το αθλημα της κολυμβησης και το αγαπησαν τοσο.Σας ευχαριστουμε που κανετε οτι μπορειτε για να το μισησουν.

 7. ΡΟΜΠΟΛΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

  Ωπα -ωπα ρε Βασίλη, βγήκες να υποστηρίξεις αυτοί που μας απειλούν τόσα χρόνια ότι θα μας κλείσουν τα μαγαζάκια των 200 και 300 ευρώ.Είναι μικρό το Αγρίνιο.Τι δουλειά έχεις εσύ με την κολύμβηση. Σε ξέρω πάνω από 20 χρόνια και δεν έχεις περάσει ούτε απ΄ έξω. Εγώ ασχολούμαι 30 χρόνια με το άθλημα ως αθλητής (με συμμετοχή στα πανελλήνια πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες) και ώς προπονητής και όπως ξέρεις έχω δουλέψει στον ΠΑΟΚ και στον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Γ.Σ. Επίσης άμα κοιτάξεις όπως λες στα αποτελέσματα της Ομοσπονδίας θα δείς ότι υπάρχουν για παράδειγμα ο Νικολός Παντελής που θα μπορούσε να είναι από τους καλύτερους στην Ελλάδα αλλά πώς; Όπως και παλιά υπήρχαν και αθλητές που συμμετείχαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ακόμα και με τον καλύτερο χρόνο στην Ελλάδα (Παλιογιώργος Γεώργιος με μεταγράφή στη καλύτερη ομάδα τότε της Αθήνας με 1η θέση στην σκυταλοδρομία και πανελλήνιο ρεκόρ με 4η και 5η θέση σε 50μ και 100μ σε ελευθερο, πεταλουδα, ύπτιο στις κατηγορίες από παίδων μέχρι εφήβων) και πολλοί άλλοι που σταματήσανε λόγω συνθηκών. Όταν το κολυμβητήριο τα τελευταία 4 χρόνια ανοίγει από μέσα Νοεμβρίου και μετά (είναι χαμένη χρονιά για την κολύμβηση, άμα ρωτήσεις θα μάθεις) όταν τα άλλα κολυμβητήρια ανοίγουν Σεπτέμβριο, δεν μπορείς να έχεις αγωνιστική. Το μόνο που κάνουμε τόσα χρόνια είναι ΥΠΟΜΟΝΗ. Λέτε για τα κολυμβητήρια που είναι κλειστά. Ναι κλείνουν (λίγα) για 2 μήνες το χειμώνα και είναι ανοιχτά 10 μήνες και τα περισσότερα 11 μήνες, ενώ εμείς ξεκινάμε το χειμώνα και για 6 – 7 μήνες. Για ποιά Ολυμπιάδα μιλάς; Εκτός αν λες για κάποια άλλη. Οπότε με αυτό το σκεπτικό ότι δεν βγάζουμε αθλητές να κλείσουμε όλους τους αθλητικούς συλλόγους που δεν βγάζουν πρωταθλητές να σταματήσουμε και τον αθλητισμό και να πάμε για κανένα καφέ…καλύτερα!!!
  Όσο για τη νέα δημοτική αρχή μας έχουν κοροΪδέψει πολλές φορές λέγοντάς μας κάθε εβδομάδα από τον Οκτώβριο ότι το κολυμβητήριο θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα. Μας είπαν ότι εφτιάξαν τα αποδυτήρια (έβαψαν) αλλά ξέχασαν το καζανάκι που τρέχει εδώ και 2 χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.