Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Διαμαρτυρία για το κλείσιμο του υποκατάστηματος της Αγροτικής Τράπεζας στο Παναιτώλιο

Διαμαρτυρία για το κλείσιμο του υποκατάστηματος της Αγροτικής Τράπεζας στο Παναιτώλιο

Η «Ομάδα Πολιτών Παναιτωλίου» της «Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών Αγρινίου » διαμαρτύρεται καθώς κλείνει το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στο Παναιτώλιο. Ένα κατάστημα που εξυπηρετούσε κυρίως τον αγροτικό πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής.
Αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:”Στο πλαίσιο ταυτόχρονα της όλο και μεγαλύτερης απαξίωσης των κατοίκων της υπαίθρου ,όπως προαναφέραμε, σημαντικές υπηρεσίες όπως αυτές του πιστωτικού συστήματος που ασύστολα βοηθήθηκε και σχεδιάζεται να βοηθηθεί ακόμα περισσότερο και από τις δύο κυβερνήσεις που κυβέρνησαν τον τόπο και από την Ε.Ε. και που τόσο πολύ κερδοσκόπησε όλα αυτά τα χρόνια, σήμερα, με πρόσχημα την «εξοικονόμηση» αρχίζει σιγά – σιγά να τα «μαζεύει» και να φεύγουν από τις κοινότητες εκείνες που μέχρι χθες «εκμεταλλεύονταν».
Η Αγροτική Τράπεζα για παράδειγμα αφού εκμεταλλεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια όλο το αγροτικό κεφάλαιο του βορειοανατολικού τόξου της Τριχωνίδας, σήμερα κλείνει το υποκατάστημα της στο Παναιτώλιο. Ένα κατάστημα “ζωντανό” που εξυπηρετούσε κυρίως τον αγροτικό πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής, (Παναιτωλίο, Καινούργιο, Παραβόλα και πολλές άλλες κοινότητες γύρω από τη λίμνη Τριχωνίδα).
Προκειμένου οι συναλλασσόμενοι με την ΑΤΕ, οι πελάτες της δηλαδή, να συνωστίζονται στο Αγρίνιο, να μην ξέρουν που να παρκάρουν και να περιμένουν ώρες στην ουρά χάνοντας χρόνο, προτιμούσαν το υποκατάστημα του Παναιτωλίου. Αυτό ήταν μια σοβαρή αποκέντρωση που δυστυχώς μαζί με όλα τα άλλα μέτρα λιτότητας που πλήττουν παραδόξως μόνο τους εργαζομένους και τους ανέργους πήγε περίπατο ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο καταστάσεις μπανανίας!!
Τα έξοδα του υποκαταστήματος σε μια περιοχή όπως το Παναιτώλιο είναι αστεία υπόθεση μπροστά στην εξυπηρέτηση που παρείχε, ιδιαίτερα στον αγροτικό πληθυσμό.
Δεν πρέπει να είμαστε άλλο ανεκτικοί και θα πρέπει να αντιδράσουμε απέναντι σε όλα αυτά που μας επιβάλλουν. Καλούμε λοιπόν όλους αυτούς που διατηρούν ακόμα λογαριασμούς στην συγκεκριμένη τράπεζα να τους κλείσουν, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρωτοφανή αυτή απόφαση!!!”

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.