Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Διαμαρτυρία Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου για την κατάργηση της Χημικής Υπηρεσίας

Διαμαρτυρία  Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου για την κατάργηση της Χημικής Υπηρεσίας

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος  Ι. Π. Μεσολογγίου  απέστειλλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρακαι στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη (με κοιν.Γραφείο Πρωθυπουργού και Βουλευτές Νομού Αιτωλοακαρνανίας) διαμαρτυρόμενος για τη μεταφορά της Χημικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

χημικη-υπηρεσια-τριπολησ-377x225Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την πρόταση υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου σας σχετικά με τη Νέα Οργανωτική Δομή του ΓΧΚ στην οποία περιλαμβάνεται και η κατάργηση της Χ.Υ. Μεσολογγίου με συγχώνευσή της στην Χ.Υ. Πατρών.

Όπως γνωρίζετε, ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας έχει πολλές ιδιαιτερότητες σε σχέση με τους υπόλοιπους Νομούς της χώρας, γεγονός που δεν θα πρέπει να τον εντάσσει στη γενικότερη πολιτική της συγκέντρωσης των δημοσίων υπηρεσιών στην έδρα κάθε Περιφέρειας.

Είναι αναγκαίο να ληφθούν υπόψη τα εξής:

1. Ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση Νομός της χώρας, με ιδιαίτερα δύσβατο οδικό δίκτυο. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η έκτασή του είναι σχεδόν όση η έκταση και των δύο άλλων Νομών της Περιφέρειας μαζί.

2. Η Χ.Υ. Μεσολογγίου εξυπηρετεί όχι μόνο αυτόν τον τεράστιο Νομό, αλλά και τη Δωρίδα, μέρος δηλαδή του Νομού Φωκίδας.

3. Στο Νομό μας υπάρχει το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας μετά από αυτό του Πειραιά (Πλατυγυάλι Αστακού) με εγκαταστάσεις καυσίμων και όπως αναμένεται εγκαταστάσεις LNG. Είναι δε η μόνη Ελεύθερη ταυτόχρονα Εμπορική και Βιομηχανική ζώνη στην Ελλάδα.

4. Τη στιγμή που ο προσανατολισμός της οικονομίας του τόπου έχει στραφεί στις εξαγωγές, για τις οποίες απαιτούνται γρήγορες και αποτελεσματικές διαδικασίες, η προσφυγή των επιχειρήσεων του Νομού μας στην πάτρα αποδυναμώνει τη δραστηριότητα και την ανταγωνιστικότητά τους.

Κύριε Υπουργέ,

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως παραμείνει η Χ.Υ. Μεσολογγίου ως έχει, λαμβανομένου υπόψη ότι υπάρχει δημόσιο κτίριο για να στεγαστεί ώστε να μειωθεί το κόστος λειτουργίας της.

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.