Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Διαμαρτυρία στη ΔΕΗ για τα χαράτσια

Ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη διαμαρτυρία έξω από το κτήριο της ΔΕΗ στο Αγρίνιο. Στη διαμαρτυρία ενάντια στα χαράτσια και την ακρίβεια του ρεύματος, συμμετείχαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ , της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, του συλλόγου κομμωτών και της «Επιτροπής αγώνα Αγρινίου». H συμμετοχή ήταν μικρή. πιθανότατα και εξαιτίας του καιρού.
Μέλη της επιτροπής αγώνα Αγρινίου μιλούν για μαζικές διακοπές ρεύματος σε συμπολίτες μας που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στην αυξημένη τιμή του ρεύματος και το χαράτσι και ενώ το σωματείο της ΓΕΝΟΠ έχει αρνηθεί να κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ έχει αναθέσει σε ιδιώτη εργολάβο τη δουλειά αυτή.
Η κ. Βαλάντη Ευπατρίδου, μέλος της επιτροπής αγώνα αλλά και του συντονιστικού και της γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α δήλωσε πως μπορούμε να υπολογίσουμε γύρω στα 1.000 νοικοκυριά στο νομό μας που τους έχει κοπεί το ρεύμα αυτή τη στιγμή, επειδή δεν πλήρωσαν το χαράτσι. «Ζητήσαμε τον ακριβή αριθμό των νοικοκυριών που είναι χωρίς ρεύμα αλλά απέφυγε εντέχνως να μας τα δώσει λέγοντάς μας πως είναι στοιχεία που υπάρχουν μόνο στα κεντρικά της ΔΕΗ στην Αθήνα» τόνισε η ίδια.
Στα αιτήματα της σημερινής διαμαρτυρίας είναι να καταργηθεί το χαράτσι, να μην αυξηθεί η τιμή του ρεύματος και να δοθούν δωρεάν κιλοβατώρες στα νοικοκυριά, στους ανέργους, στους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Στην αρχή της διαμαρτυρίας δόθηκε ψήφισμα από τους συμμετέχοντες σε αυτή, στον προϊστάμενο της ΔΕΗ.
Κάποια στιγμή υπήρξε και πρόταση για κατάληψη του κτηρίου, αλλά λόγω της έλλειψης επαρκούς αριθμού ατόμων εκείνη τη στιγμή η συζήτηση της πρότασης δεν μπορούσε να προχωρήσει.

TO ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς οι εργαζόμενοι  στη ΔΕΗ και οι πολίτες που ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου, της Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας,του Συλλόγου Κομμωτών και της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ενάντια στα χαράτσια,την ακρίβεια,την εξαθλίωση,δηλώνουμε οτι:

1)Οι Μνημονιακές προβλέψεις για μαζικές ιδιωτικοποιήσεις βασικών τμημάτων του Δημόσιου πλούτου Δ.Ε.Η ,ΕΥΔΑΠ,Ταμιευτήριο κτλ. στρέφονται σε βάρος του συνόλου του λαού.Εξυπηρετούν αποκλειστικά τα συμφέροντα των δανειστών και μιας ελίτ ντόπιων επιχειρηματιών.Σημαίνουν απολύσεις και εργασιακό κάτεργο για τους εργαζόμενους ,υψηλότερα τιμολόγια για όλο το λαό.

2)Οι εξοντωτικές αυξήσεις και τα χαράτσια οδηγούν τεράστια κομμάτια του λαού στην εξαθλίωση.Στις σημερινές συνθήκες αιματηρών περικοπών,ανεργίας και ακρίβειας,υποθηκεύουν ακόμα και τα σπίτια των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας.ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ και σαν τέτοιο θα το υπερασπιστούμε !!!

  • Να καταργηθεί το χαράτσι !!!
  • Καμία αύξηση στην τιμή του ρεύματος !!!
  • Δωρεάν κιλοβατώρες στα νοικοκυριά, στους άνεργους ,

       στους χαμηλόμισθους,στους χαμηλοσυνταξιούχους !!!

 3)Καταγγέλουμε την κυβερνητική προσπάθεια συκοφάντησης και καταστολής του αγώνα των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ,στις συγκοινωνίες και τα ναυπηγεία Ελευσίνας.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  !!!

 ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ !!!

 Καλούμε το σύνολο των επαγγελματικών οργανώσεων ,όλο τον εργαζόμενο λαό σε αυτοοργάνωση και αγωνιστική συσπείρωση ,σε ενα ενοτικό,πλειοψηφικό ρεύμα ενάντια στις Μνημονιακές επιταγές.Για μια μεγάλη πολιτική ανατροπή για τη σωτηρία των εργαζομένων,της αγροτιάς,του τόπου !!!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

                         ενάντια στα χαράτσια,την ακρίβεια, την εξαθλίωση.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.