Κυριακή, 9 Αυγούστου, 2020

Διαμαρτυρία Συλλόγου Γονέων Πειραματικού Μουσικού Σχολείου Αγρινίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ
ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Για ακόμη μια φορά το υπουργείο Παιδείας , σύμφωνα με συνηθισμένη τακτική, προσπαθεί να μας αιφνιδιάσει , ανακοινώνοντας μόνο λίγες ημέρες πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς, με υπουργική απόφαση, την κατάργηση του δικαιώματος των μαθητών του Γυμνασίου, να επιλέγουν τη δεύτερη ξένη γλώσσα που επιθυμούν να διδαχτούν, καθώς η επιλογή μεταξύ τεσσάρων ξένων γλωσσών (γαλλικής, γερμανικής, ιταλικής, ισπανικής) θα γίνεται βάσει της οργανικής θέσης εκπαιδευτικού που θα υπάρχει στο σχολείο.
Αλήθεια με ποιο κριτήριο θα καθορίζει η διεύθυνση 2βάθμιας τη γλώσσα που θα διδάσκεται σε κάποιο σχολείο όταν η πλειοψηφία θα είναι αδύνατη (πχ. 25 μαθητές επιλέγουν τη μία γλώσσα έναντι των 23 που επιλέγουν μία άλλη)?
Αυτό σημαίνει πως καταργείται το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής και οι μαθητές θα αναγκαστούν πιθανότατα να επιλέξουν κάποια γλώσσα που δεν θα είναι της αρεσκείας τους με φυσικό επακόλουθο το μειωμένο ενδιαφέρον και ότι αυτό συνεπάγεται.
Επίσης σημαίνει πως μας οδηγούν κατευθείαν και νωρίς-νωρίς στα ιδιωτικά φροντιστήρια, για να διδαχθούν τη γλώσσα επιλογής τους με γνωστές συνέπειες για τον οικογενειακό προϋπολογισμό εν μέσω της οικονομικής κρίσης που όλοι βιώνουμε.
Σαν λύσεις για τους μαθητές που έχουν διδαχθεί διαφορετική γλώσσα από αυτή που διδάσκεται στο σχολείο προτείνονται σε αυτή την απόφαση:
• Εφαρμογή του Π.Δ. 188/1985(απαλλαγή μαθητών από ξένη γλώσσα)
• Μετεγγραφή σε όμορο γυμνάσιο που διδάσκεται η γλώσσα που διδασκόταν ο μαθητής
που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να εφαρμοστεί στα δικά μας σχολεία λόγω του ειδικού τους χαρακτήρα…
Επειδή όλοι θυμόμαστε τις εξαγγελίες της υπουργού περί πιστοποίησης γνώσεων μέσα από το σχολείο σε σύνδεση με το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας
Ζητούμε
Να αποσυρθεί η εφαρμογή της συγκεκριμένης Υπουργικής απόφασης για τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία, στα οποία έχουμε εμπιστευτεί την εκπαίδευση των παιδιών μας.

Με τιμή για το Δ.Σ
Η προεδρος ο γραμματεας
ΜΥΛΩΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.