Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Διαμαρτυρία του Δήμου Ξηρομέρου για την έλλειψη αστυνόμευσης

Το μείζον θέμα την ελλιπούς  αστυνόμευσης στην περιοχή του Ξηρομέρου θίγει το Δημοτικό Συμβούλιο του ομώνυμου Δήμου  σε ψήφισμα του . Το ψήφισμα έρχεται μετά την έξαρση των κρουσμάτων κλοπών και διαρρήξεων στην περιοχή που έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην περιοχή:

Το ψήφισμα έχει ως  εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την ανύπαρκτη Αστυνόμευση του Δήμου μας.

Μετά την κατάργηση των Τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων, η εγκληματικότητα έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και οι κάτοικοι δεν διακατέχονται  από αίσθημα ασφάλειας.

Αντίθετα, επικρατεί ανησυχία, φόβος , αγωνία  και συνάμα θυμός  των Δημοτών  για την εγκατάλειψη τους, από την πολιτεία,  στο έλεος των εγκληματιών.

Χαρακτηριστικά σας αναφέρουμε:

Την πρώτη του μήνα Δεκεμβρίου του έτους 2009 και την πρώτη του μήνα Δεκεμβρίου του έτους 2011 έγιναν ληστείες κατά της  Αγροτικής Τράπεζας  Μύτικα , όπου κατά το έτος 2009 είχε πυροβοληθεί ο Διευθυντής του Υποκαταστήματος,  ο οποίος σώθηκε εκ θαύματος.

Στις δεκαοκτώ Δεκεμβρίου του έτους 2011 έγινε ληστεία κατά του πρακτορείου ΟΠΑΠ στην Τ.Κ. Κανδήλας, όπου επιπρόσθετα ξυλοκοπήθηκε ο  ανάπηρος ιδιοκτήτης του πρακτορείου.

Στο Μύτικα και την Κανδήλα υπάρχουν συνεχόμενα  κρούσματα ληστειών, ζωοκλοπών, διαρρήξεων καταστημάτων και οικιών τόσο κύριων όσο και εξοχικών.

Οι κάτοικοι είναι εξοργισμένοι και διατείνονται ότι θα προχωρήσουν σε αυτοσχέδιες περιπολίες.

Πριν καταλήξουμε μάρτυρες  φαινόμενων αυτοδικίας , τα οποία μπορεί να είναι ανεξέλεγκτα

 ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ

 α) Την άμεση στελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων  Μύτικα  και Αστακού με έμπειρουςΑστυνομικούς και μέσα

 β) Την υπαγωγή των Δ.Ε. Αλυζίας και Φυτειών , υπηρεσιακά, στο Αστυνομικό Τμήμα Αστακού,στα πλαίσια του «Καλλικράτη» , διότι τώρα  υπάγονται  στην Βόνιτσα και Κατού να αντίστοιχα,  χωρίς να υπάρχει ο αναγκαίος  συντονισμός και η αναμενόμενη αποδοτικότητα.

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 ΜΟΥΡΚΟΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.