Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Διαμαρτυρία χωρίς μπλόκο αγροτών στην Ερμίτσα

__________ (1)

__________

 

__________ (2)

Κινητοποίηση αγροτών είναι σε εξέλιξη σήμερα στη Γέφυρα της Ερμίτσας επί της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις γίνονται και σε άλλα μέρη της χώρας ενώ στην Ερμίτσα το κάλεσμα έγινε από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας. Στο σημείο της διαμαρτυρίας βρίσκονται και στελέχη του ΚΚΕ ενώ οι αγρότες στην παρούσα φάση δεν σκοπεύουν να θέσουν μπλόκο και να εμποδίσουν την κυκλοφορία. Aυτό εξάλλου τους ζητήθηκε από τον αστυνομικό διευθυντή.
Με τις κινητοποιήσεις οι αγρότες εναντιώνονται «στην βάρβαρη αντιλαϊκή και αντιαγροτική πολιτική της συγκυβέρνησης και της ΕΕ» λέγοντας «όχι στην φορολόγηση των μικρομεσαίων αγροτών, όχι στην κατεύθυνση της συγκυβέρνησης να μας βάλει να κρατάμε βιβλία και να φορολογούμαστε από το πρώτο ευρώ, να πληρώνουμε συν τα άλλα χαράτσια και φόρο επιτηδεύματος». Ζητούν επιστροφή ΦΠΑ για τους αγρότες και εγγυημένες τιμές αγροτικών προϊόντων που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αποφέρουν ζωή με αξιοπρέπεια.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης  με το ΚΚΕ Σπύρος Κοτοπούλης, κάλεσε τους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας να συμμετέχουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, να κατεβαίνουν στα μπλόκα «ώστε με τη φυσική μας παρουσία, μαζικά να αντιμετωπίσουμε τα νέα  μέτρα που είναι πια, για την αγροτιά,  η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος.

DSCN7987

DSCN7993

DSCN7995

DSCN7998

DSCN8000

DSCN8004

DSCN8020

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.