Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Διαμαρτύρεται η τοπική Ένωση Αστυνομικών για τα γεγονότα στην Πάτρα

Διαμαρτύρεται η τοπική Ένωση Αστυνομικών για τα γεγονότα στην Πάτρα
To λεωφορείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας που υπέστη σημαντικές ζημιές

Με επιστολή (δια της Π.Ο.ΑΣ.Υ.)στον Αρχηγό  της  Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο  η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της αναφορικά με όσα συνέβησαν στην Πάτρα. Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρει:

Κύριε Αρχηγέ,

Με την παρούσα επιστολή μας, θα θέλαμε να εκφράσουμε για μία ακόμη φορά, την αγανάκτηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας, για όσα τραγικά συνέβησαν στα πρόσφατα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στην πόλη της Πάτρας.
Κύριε Αρχηγέ,
Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια και τον προβληματισμό μας, για όλα αυτά που έγιναν και για αυτά που θα έπρεπε να έχει προβλέψει η Υπηρεσία, ώστε να αποτραπούν τα σοβαρά επεισόδια και οι τραυματισμοί Αστυνομικών και πολιτών. Ευτυχώς, με την βοήθεια του θεού και την αυτοσυγκράτηση των Αστυνομικών Υπαλλήλων δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα.

Κύριε Αρχηγέ,
• Διαμαρτυρόμαστε, για τους τραυματισμούς των Αστυνομικών και πολιτών τους οποίους πληροφορηθήκαμε δια μέσω των Μ.Μ.Ε. και όχι μόνο, για την ελλειπή δύναμη που διατάχθηκε να αποτελέσει φραγμό, αλλά και για το όχημα που επιλέχτηκε για τον σκοπό αυτό.
• Διαμαρτυρόμαστε, για το λεωφορείο μεταφοράς προσωπικού «τουριστικού τύπου» που τοποθετήθηκε ως φραγμός ανάμεσα σε εξαγριωμένους διαμαρτυρόμενους πολίτες και τους εκτελούντες διατεταγμένη Υπηρεσία δεκατρείς (13) Αστυνομικούς.
• Διαμαρτυρόμαστε, για το «πολεμικό κλίμα» που αντιμετώπισαν οι συνάδελφοί μας.
• Διαμαρτυρόμαστε, για τα συσσωρευμένα προβλήματα τα οποία κρυβόταν τόσα χρόνια «κάτω από το χαλί» κατά την εκτίμηση μας και έχουν να κάνουν με κακές επιλογές συνολικά της διοίκησης στο παρελθόν, τόσο στον τομέα της αστυνόμευσης όσο και στην ορθή αξιολόγηση των προβλημάτων αλλά και κατανομής της δύναμης συνολικά και οριζόντια, με αποτέλεσμα να αποδυναμωθούν όλες οι Αστυνομικές Υπηρεσίες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Κύριε Αρχηγέ,
Θέτουμε για μία ακόμη φορά τους εξής προβληματισμούς:

• Πώς θα εμπεδωθεί το κλονισμένο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και πως θα αντιμετωπιστεί η έξαρση της εγκληματικότητας;

• Πόσο θα αντέξει ακόμα το προσωπικό, όταν προέρχεται από συνεχή καταπόνηση, είτε για μέτρα τάξης, ασφάλειας, για την ομαλή διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών (αναστολή αδειών) και λοιπά μέτρα;

• Για πόσο ακόμα η Υπηρεσία θα στηρίζεται στο φιλότιμο των Αστυνομικών;

Κύριε Αρχηγέ,
Παρακαλούμε, αφού λάβετε υπόψη σας την παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας μας, με κατεπείγουσα διαδικασία, διεξαχθεί έρευνα για να διαπιστωθούν οι πραγματικές συνθήκες τραυματισμού των Αστυνομικών, τυχόν Πολιτών αλλά και οι σημαντικές φθορές σε Υπηρεσιακά οχήματα.

Κύριε Αρχηγέ,
Το Διοικητικό Συμβούλιο, επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του και αφού μελετήσει τα στοιχεία, επιφυλάσσεται, να παραστεί ως πολιτικώς ενάγων εναντίον οιουδήποτε αποδειχθεί ότι ενήργησε εναντίον των μελών μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
– ο –
Πρόεδρος                                                                                                        – ο –
Γενικός Γραμματέας

ΡΟΥΣΗΣ Δημήτριος                                                                         ΔΙΩΤΗΣ Νικόλαος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.