Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, 2020

Διαμαρτύρεται ο Χορευτικός Όμιλος Μεσολογγίου για τη στάση του δήμου

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση διαμαρτυρίας του Χορευτικού Ομίλου Μεσολογγίου
Κατόπιν αιτήσεως του συλλόγου μας για χρήση της κλειστής αίθουσας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου για 4 ώρες εβδομαδιαίως ώστε να πραγματοποιού-νται τα μαθήματα του ομίλου, και μάλιστα με ενοίκιο το οποίο δίνουμε τα τελευ-ταία δύο χρόνια στο Σχολείο, η Σχολική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου ΙΠ Μεσολογ-γίου απάντησε χωρίς αιτιολόγηση ΑΡΝΗΤΙΚΑ (!!!) και παραπέμπει το θέμα στο Δη-μοτικό Συμβούλιο με αρνητική εισήγηση!
Σε άλλους συλλόγους και ομίλους έχουν παραχωρηθεί αίθουσες και ολόκληρα κτί-ρια χωρίς να πληρώνουν ενοίκιο, και γενικώς υποστηρίζονται εκδηλώσεις τους και τους δίνονται επιχορηγήσεις. ΜΠΡΑΒΟ, ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ να γίνεται και ΚΑΛΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.
Από την άλλη, ο Χορευτικός Όμιλος Μεσολογγίου πραγματοποίησε 2 Πανελλήνιες συναντήσεις τα δύο τελευταία χρόνια, εμφανίσεις στο εξωτερικό, σεμινάρια και πολλά άλλα και πάνω από όλα παρέχει αναγνωρισμένη πολιτιστική δραστηριότητα σε 95 μέλη πολίτες του Δήμου, χωρίς ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ. Ε-πιπλέον, πληρώνει ενοίκιο χώρου για τις 4 ώρες των μαθημάτων και φυσικά είμαστε απόλυτα νόμιμοι και τυπικοί.
Κατόπιν αιτήσεώς μας φέτος μας παραχωρήθηκε το λεωφορείο του Δήμου για τη μετακίνηση και τη συμμετοχή μας σε μεγάλες εκδηλώσεις στην Πάτρα και στην Τε-γέα από το Δήμο μας.
Πέραν τούτου η άρνηση είναι τουλάχιστον αψυχολόγητη. Θα μπορούσαμε να επι-καλεστούμε πολλούς άλλους λεκτικούς προσδιορισμούς αλλά θα βρισκόμασταν στο ίδιο επίπεδο. Εμείς όμως ασχολούμαστε μόνο με το να παράγουμε και προάγουμε τον πολιτισμό στην πόλη μας και στην περιοχή μας.
Πάντως εμείς, όπως εδώ και 17 χρόνια, θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε όσο υπάρ-χουν πολίτες οι οποίοι εκτιμούν την εργασία που παρέχεται και τον τρόπο λειτουρ-γίας του Ομίλου μας σε οποιοδήποτε χώρο, με οποιοδήποτε τρόπο είτε μας ενοι-κιαστεί η αίθουσα είτε όχι.

Για το Χορευτικό Όμιλο Μεσολογγίου

Καραβασίλης Δημήτρης
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Χοροδιδάσκαλος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.