Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Διανομή σχολικού υλικού σήμερα και “κοινωνικό φροντιστήριο” ενόψει

Διανομή σχολικού υλικού σήμερα και “κοινωνικό φροντιστήριο” ενόψει

Συνεχίζει τις δράσεις κοινωνικής προσφοράς η ενορία του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο.  Οι περισσότεροι θα  γνωρίζετε  το σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τα συσσίτια και την «μπουτίκ των ελαχίστων», που λειτουργούν  στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου στο κτίριο της Ευαγγελίστριας. Ωστόσο άλλη μια προσφορά της ενορίας έρχεται στο προσκήνιο. Πρόκειται για τη διανομή σχολικού υλικού  σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη αλλά και την πρόθεση λειτουργίας «κοινωνικού φροντιστηρίου» κατά τη διάρκεια της σχολικής σεζόν που ξεκινά.  Η διανομή σχολικού υλικού θα πραγματοποιηθεί σήμερα , Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου,  σε μαθητές δημοτικού,  γυμνασίου και λυκείου στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας.

«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε όχι μόνο τα παιδιά που έχουμε στα συσσίτια μαζί με τις οικογένειές τους – ήδη μετράμε 200 μερίδες καθημερινά – αλλά και οικογένειες, οι οποίες λόγω των δυσμενών συγκυριών, είτε λόγω μείωσης μισθών, είτε λόγω ανεργίας, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν και δεν μπορούν να αγοράσουν τα απαραίτητα για τα παιδιά τους σχολικά είδη. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες περισσοτέρων από 150 παιδιών. Θα μοιραστούν τσάντες, τετράδια, στυλό και άλλα σχολικά είδη» εξηγεί ο εφημέριος πατέρας Κωνσταντίνος Καντάνης.

Ωστόσο μεγάλο ενδιαφέρον προκαλεί η πρόθεση λειτουργίας «κοινωνικού φροντιστηρίου» για μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο, υπό την καθοδήγηση του Μητροπολίτη Αιτωλία και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, θα λειτουργήσει για οικογένειες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα του φροντιστηρίου. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου και ήδη η ανταπόκριση από εθελοντές εκπαιδευτικούς είναι ικανοποιητική. Υπάρχουν καθηγητές όλων των ειδικοτήτων και για όλες τις κατευθύνσεις της Β’ και Γ’ Λυκείου. «Είναι συγκινητικό πως νέοι άνθρωποι, νέοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και έχουν πλήρη τα απογεύματά τους, προσφέρθηκαν να εργαστούν δωρεάν για το Κοινωνικό Φροντιστήριο» αναφέρει ο δραστήριος θεολόγος – ιερέας  πατέρας Κωνσταντίνος Καντάνης.

Αναμένεται η έγκριση από τον δήμο, ώστε να καταστεί δυνατό  τα μαθήματα να γίνονται σε αίθουσες σχολείων, αν και ήδη πολλά σχολεία έχουν συμφωνήσει. Πιθανότατα πάντως θα φιλοξενηθούν σε αίθουσες του 2ου και 6ου Γυμνασίου. «Αν όλα πάνε καλά και πάρουμε την έγκριση, τα μαθήματα μπορούν να ξεκινήσουν ακόμη και από τις 16 Σεπτεμβρίου, αλλά δεν είναι ακόμη επίσημο και μπορεί να ξεκινήσουν και λίγο αργότερα» αναφέρει ο πατέρας Κωνσταντίνος.

Απαραίτητο δικαιολογητικό για τη συμμετοχή στο Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι μόνο μια υπεύθυνη δήλωση από τους γονείς του μαθητή, όπου θα αναφέρει ότι για λόγους οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να στείλουν το παιδί τους σε φροντιστήριο. Η συγκεκριμένη υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να φέρει τη σφραγίδα και την υπογραφή του διευθυντή του σχολείου.

«Θα ήταν ευλογία εάν απευθύνονταν σε εμάς και άλλοι εκπαιδευτικοί, ώστε να μπορέσουμε να παρέχουμε υπηρεσίες και σε άλλα παιδιά. Όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει, μπορεί να απευθυνθεί στα τηλέφωνα 26410 55730 – 22824, καθώς και στη Μητρόπολη. Επίσης, ο καθένας μπορεί να προσφέρει σχολικά είδη, κυρίως τσάντες, αλλά και είδη ρουχισμού και παπούτσια, τα οποία είναι απαραίτητα στους μαθητές, με την προϋπόθεση να είναι σε πολύ καλή κατάσταση» αναφέρει ο πατέρας Κωνσταντίνος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.