Τρίτη, 11 Αυγούστου, 2020

Διανυκτέρευση με τον φόβο στα φαρμακεία…

Αν θέλει να δει κανείς πόσο πολύ άλλαξε η ζωή στη πρώην μικρές, πρώην ασφαλείς πόλεις μας, με τρανό παράδειγμα το Αγρίνιο, δεν έχει παρά να ρωτήσει ένα φαρμακοποιό. Πολλοί φίλοι και αναγνώστες μας και από κεντρικά και περιφερειακά φαρμακεία επικοινωνούν και μας λένε πόσο πολύ φοβούνται στη διάρκεια της διανυκτέρευσης τους. Δεν έχουν γίνει και λίγα και απλά το γεγονός ότι ευτυχώς δεν συνέβη(να πούμε “ακόμα”;…)κάτι ανεπανόρθωτο κρατά την κοινή γνώμη κάπως μακριά από το θέμα.

Το θέμα της ασφάλειας στα  διανυκτερεύοντα φαίνεται να απασχολεί, λοιπόν, όχι μόνο τους φαρμακοποιούς στις μεγαλουπόλεις αλλά και στο Αγρίνιο. Ακόμη και σε πιο μικρές κοινωνίες. Σύμφωνα με μαρτυρίες, φαρμακεία και στην πόλη μας τις νυχτερινές ώρες εξυπηρετούν πελάτες με κατεβασμένα ρολά και διεξάγουν τις αγοροπωλησίες τους χέρι με χέρι μέσα από αυτά. Η αύξηση της εγκληματικότητας αναγκάζει φαρμακοποιούς να επιλέγουν αυτή τη λύση προκειμένου να μην βρεθούν σε δυσάρεστες εκπλήξεις ειδικά γυναίκες που δουλεύουν στα διανυκτερεύοντα φαρμακεία τις μεταμεσονύκτιες ώρες και ειδικά αν τύχει να είναι μόνες τους, πράγμα που είναι όλο και πιο σπάνιο. Δεν είναι όμως σπάνιο να γίνεται  βάρδια εναλλάξ ή και διπλή ακόμα, για το φόβο των Ιουδαίων, ενώ πάντα τα κινητά και τα σταθερά είναι σε επιφυλακή.

“Δεν είναι μόνο οι γυναίκες συνάδελφοι. Και γω διανυκτερεύω πλέον έτσι γιατί έχω δεχτεί ευθείας απειλή από ναρκομανή και μάλιστα γνωστό μου. Ευτυχώς και τις δυο φορές είχα μαζί μου και άλλον στο φαρμακείο και δεν δοκίμασε κάτι. Μπορεί να μην έχει γίνει π.χ. μια ένοπλη επίθεση(σ.σ. έχει υπάρξει και τέτοια περίπτωση πριν λίγα χρόνια)αλλά ξέρουμε ποιοι γυρίζουν κάποια βράδια στα φαρμακεία. Δεν είναι μόνο τα φάρμακα είναι και το ταμείο…”, μας λέει φαρμακοποιός του Αγρινίου. Πόσο γρήγορα εξέλιπε το περίφημο “στην επαρχία τουλάχιστον έχεις την ησυχία σου”…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.