Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Διαπιστώνει η αστυνομία θόρυβο… περνώντας απέξω;

parabasi

Αναγνώστης μας ανέφερε το εξής περιστατικό αναφορικά με κλήση που έφτασε στο καφέ που διατηρεί. Μια «διοικητική παράβαση»έφτασε στη διεύθυνση του μαγαζιού του, στην ουσία μια «αναφορά» της αστυνομίας ότι το μαγαζί του έκανε θόρυβο πρόσφατα(το έγγραφο είναι στη διάθεσή μας).

Το έγγραφο γνωστοποιεί στο δήμο, την Περιφέρεια και τον ίδιο τον καταστηματάρχη ότι μερικές μέρες πριν(αναφέρεται ημερομηνία), διαπιστώθηκε ότι… παρήγαγε θόρυβο πάνω από τα όρια του επιτρεπτού. Μόνο που δεν έχει αναφορά στο όνομα των οργάνων που διαπίστωσαν την παράβαση, δεν έχει με τι μετρήθηκε ο θόρυβος, δεν έχει ποιες ήταν οι τιμές του θορύβου κλπ.

Στην ουσία πρόκειται για ένα έγγραφο που κάνει γνωστή μια διαπίστωση ενός περαστικού έξω από το μαγαζί υπηρεσιακού αυτοκινήτου. Μια «παρατήρηση» δηλαδή που δεν παραπέμπει το θέμα σε δικάσιμο και την οποία ο καταστηματάρχης που δεν έχει πείρα από κλεισίματα και δίκες την έδωσε σε δικηγόρο για να δει τι ακριβώς πρέπει να κάνει.

Όπως μας ανέφερε ο αναγνώστης μας μερικές μέρες πριν όντως ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας(όχι περιπολικό) σταμάτησε έξω από το μαγαζί του και του είπε ότι άκουσε να κάνει θόρυβο. Μάλιστα έβγαλε ένα χαρτάκι να σημειώσει τα στοιχεία του! Εκείνος αντέδρασε ζητώντας στοιχεία εκείνου που τον γράφει και επίσημο έγγραφο πάνω στο οποίο να καταγράφεται η παράβαση, με αποτέλεσμα να υπάρξει και ένταση στα όρια του διαπληκτισμού. Το συμβάν έληξε με τα όργανα που…άκουσαν το θόρυβο να φεύγουν χωρίς να υπάρξει συνέχεια και κάποια άλλη ενόχληση από την αστυνομία. Κατόπιν ήρθε το χαρτί που περιγράφουμε.

Στο δια ταύτα λοιπόν. Προφανώς και θα φανεί τι ακριβώς ζητείται από τον μαγαζάτορα να κάνει και θα τα βρει ο νόμος στη συνέχεια. Αλλά η απορία είναι η εξής: Αν μπορεί η αστυνομία να διαπιστώνει θόρυβο σε μαγαζί διερχόμενη απέξω(!) πως και δεν έχει διαπιστώσει τα χιλιάδες ντεσιμπέλ που παράγουν 2-3 συγκεκριμένα καταστήματα διασκέδασης; Δεν υπάρχουν κάποια που ακούγονται κάθε βράδυ στα 500 μέτρα(κυριολεκτικά); Κανένας δεν περνάει απέξω από αυτά; Τι στα κομμάτια, στην παραμεθόριο είναι; Αφού εδώ στο κέντρο και στο απόκεντρο είναι…

Ισονομία λοιπόν. Εφόσον τελικά μπορούν να «γράφουν» και έτσι οι αστυνομικοί ας το κάνουν εκεί που είναι σκέτη πρόκληση. Όχι να απαντούν «πηγαίνετε στον εισαγγελέα» ή ότι κάποιος ειδοποιεί και μόλις πάνε για μέτρηση το κλείνουν…

Κι αυτά ισχύουν και για το τσιγάρο τώρα, όπου δεν πρέπει να αποκλείεται κανείς από τον έλεγχο ε; Ναι, το Υγειονομικό έχει το πρόσταγμα σε αυτό το θέμα(όπως και στο ότι κάποια φαγάδικα έσπευσαν να συμμορφωθούν με τους νέους νόμους αλλάζοντας ακόμα και διεύθυνση ενώ κάποια άλλα δεν σκίστηκαν κιόλας…)αλλά η αστυνομία θα κληθεί αν υπάρξει κάποιο… θέμα.Όχι κάπου κάνουμε παρέλαση και κάπου δεν περνάμε ούτε απέξω ε;

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. κάποιος

    Ε,βέβαια,αν κινείς τα νήματα στην νύχτα,δεν σε ενοχλεί κανένας.αν παλεύεις για το μεροκάματο,να σου πάρουν όσα περισσότερα μπορούν.Και μετά τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης και ο καραφλός Υπουργός της Χούντας μας λένε να εμπιστευθούμε τηνγΕλ.ΑΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.