Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Διαρρήξεις στο Αγρίνιο …που ποτέ δεν δηλώνονται

Διαρρήξεις στο Αγρίνιο  …που ποτέ δεν δηλώνονται

Η εγκληματικότητα έχει αλλάξει «μορφή», έχει αλλάξει ακόμη και… ωράριο! Ενδεικτική είναι η περίπτωση της ένοπλης ληστείας μέρα μεσημέρι στην Πάλαιρο, με τους κουκουλοφόρους να εισβάλλουν στο σπίτι, να δένουν χειροπόδαρα τους ιδιοκτήτες και να αλωνίζουν, όπως αναλυτικά παρουσιάζουμε στο σχετικό ρεπορτάζ. Μιλάμε πλέον όχι για «χαμηλή εγκληματικότητα», αλλά για πολύ σοβαρές περιπτώσεις που αποτυπώνουν το μέγεθος του προβλήματος. Και η αλήθεια είναι ότι η αστυνομία… έχει τρελαθεί!

Οι υπηρεσίες της κάνουν εξαιρετική δουλειά βέβαια, οι αξιωματικοί και οι αστυνομικοί υπάλληλοι υπερβάλλον εαυτόν για να ανταποκριθούν στις τόσο αντίξοες συνθήκες, με τις τόσο μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και την περιβόητη «αναδιάρθρωση» να παραμένει ακόμη ζητούμενο, η αλήθεια είναι όμως ότι υπάρχουν πλέον τόσο πολλές υποθέσεις, που αυξάνονται γεωμετρικά κάθε μέρα, που η όλη κατάσταση είναι πρακτικά αδύνατο να ελεγχθεί. Τα δε θύματα κλοπών και διαρρήξεων έχουν μάλιστα τόσο απελπιστεί, που αποφεύγουν ακόμη και να δηλώσουν το σε βάρος τους συμβάν.

Έχουμε υπόψιν μας συγκεκριμένη περίπτωση (μια ακόμη δηλαδή) που συνέβη την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη του Ρηγανά. Οι δράστες «σήκωσαν» τα πάντα, μέχρι και τις βαριές ηλεκτρικές συσκευές που είχε ο άνθρωπος στο σπίτι. Έφυγε το πρωί, γύρισε το μεσημέρι… και το βρήκε ρημάδι! Στο επίμονο ερώτημά μας γιατί δεν πήγε στην αστυνομία να καταγγείλει το γεγονός, η απάντησή του ήταν αφοπλιστική: «Κι αν πάω τι θα γίνει; Πήγα τις προηγούμενες φορές και δεν έγινε τίποτε…». Την ίδια απάντηση έχουμε ακούσει από πολλούς κατοίκους της περιοχής του Αϊ – Γιάννη… και όχι μόνο.

Η μη καταγραφή τέτοιων συμβάντων πάντως δεν βοηθά στον σωστό επιχειρησιακό σχεδιασμό της αστυνομίας. Αντιθέτως επιτρέπει την εξαγωγή εσφαλμένων συμπερασμάτων και συμβάλει στην διαιώνιση του προβλήματος. Οι μη δηλωθείσες διαρρήξεις και κλοπές στο Αγρίνιο, λογικά μετριούνται σε πολλές δεκάδες.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.