Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

“Διαρροές” από τράπεζες για προσοχή στους κλέφτες

“Διαρροές” από τράπεζες για προσοχή στους κλέφτες

Προφανώς μη επιθυμώντας κάποιο μαζικό κύμα αναλήψεων- ειδικά αύριο την Παρασκευή- οι τραπεζίτες έχουν προβεί σε διαρροές σε όλο τον Τύπο σήμερα για την επικινδυνότητα που κρύβουν  οι αναλήψεις από το σύγχρονο έγκλημα. Ίσως και ενθαρρυμένοι  από το ότι στο Χρηματιστήριο γίνεται ένα μίνι ράλι και αγοράζονται ειδικά μετοχές των τραπεζών, ρίχνουν στη μάχη άλλο ένα όπλο. Δυστυχώς υπαρκτό. Το πόσο επικίνδυνο έχει γίνει να σηκώνεις πολλά λεφτά από τράπεζα.

Όπως αναφέρουν αυτές οι “διαρροές” οι επιθέσεις σε ΑΤΜ έχουν πολλαπλασιαστεί, ενώ και ο αριθμός των ληστειών έχει αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ  εκείνοι που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στην περιφέρεια, θα είναι πιο εκτεθειμένοι. Ιδιαίτερα, δε, σύμφωνα πάντα με τους τραπεζίτες,  σε μηχανήματα που δεν βρίσκονται μέσα σε τράπεζες αλλά σε δρόμους, πλατείες, καταστήματα, ακόμη και σε σούπερ μάρκετ.

Σε πολλές εφημερίδες γίνεται αναφορά για μια συμμορία που παγίδευε με ειδικές μεταλλικές τάπες ΑΤΜ και αποσπούσε χρήματα. Τα μέλη της σπείρας τις νυχτερινές ώρες τοποθετούσαν ειδικές μεταλλικές τάπες στις εξόδους χρημάτων των μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης που βρίσκονταν σε αφύλακτους χώρους και όχι εντός των τραπεζών. Στη συνέχεια, τη επόμενη μέρα, όταν οι πελάτες προσπαθούσαν να κάνουν ανάληψη, η χρέωση του λογαριασμού τους γινόταν κανονικά, όμως τα χρήματα δεν έβγαιναν από το μηχάνημα και ποτέ δεν έφταναν στα χέρια των πελατών. Αντίθετα, οι δράστες που παρακολουθούσαν τη συναλλαγή αφαιρούσαν τις μεταλλικές τάπες και αποσπούσαν τα χρήματα.

Οι τραπεζίτες λένε ότι πέρα από τα ήδη αυξημένα ποσοστά ληστειών περίπου 5 εκατομμύρια ακόμα σε ετήσια βάση κλέβονται με κάποιον ηλεκτρονικό τρόπο κάτι που “τους προβληματίζει πολύ”. Πάντως από την εμπειρία στο Αγρίνιο και το νομό το “σπορ” αυτό είναι από τα πιο υποτονικά. Στην Αθήνα μπορεί να ανάγεται σε μάστιγα αλλά εδώ έχει πάρα πολύ καιρό να υπάρξει κρούσμα, ενώ άλλες μορφές εγκληματικότητας καλπάζουν. Ίσως οι τραπεζίτες δεν λαμβάνουν υπόψη τις σχέσεις των πολιτών στην επαρχία ή έχουν στο μυαλό τους κυρίως τους τουριστικούς προορισμούς. Τα συμπεράσματα δικά σας.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.