Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Διαρροές πως η έδρα του ΤΕΙ θα είναι η Πάτρα

Διαρροές πως η έδρα του ΤΕΙ θα είναι η Πάτρα

Άκρατο παρασκήνιο που θολώνει περαιτέρω το τοπίο για το ΤΕΙ Μεσολογγίου είναι σε εξέλιξη. Μεγάλος και αναμενόμενος είναι ο αναβρασμός στην Πάτρα μετά την πληροφορία που διακίνησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς πως ή έδρα του νέου ιδρύματος που θα προκύψει από τη συνένωση των ΤΕΙ Μεσολογγίου και Πάτρας θα είναι στην πόλη της Αιτωλοακαρνανίας.
Την ώρα που στο Μεσολόγγι και στο ΤΕΙ διακινείται δυσαρέσκεια που ο κ.Σαλμάς επέλεξε να φέρει το ζήτημα στην επικαιρότητα ενόσω οι διεργασίες αθορύβως κατέληγαν θετικά για το ΤΕΙ Μεσολογγίου, φαίνεται πως τα αντανακλαστικά της Πάτρας λειτουργούν και είναι σε θέση να πετυχουν την ματαίωση της απόφασης για έδρα στο Μεσολόγγι.

Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου (της δημοσιογράφου Γιούλης Μανώλη) όπου αναφέρεται πως : «Το υπουργείο Παιδείας διά της επίσημης οδού δεν άδειασε τον κ. Σαλμά. Ωστόσο, ανεπισήμως, πηγές του υπουργείου Παιδείας διαβεβαίωσαν τον «Ε.Τ.» ότι η Πάτρα θα παραμείνει έδρα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας παραπέμποντας όμως για του λόγου τους το αληθές στα τέλη Απριλίου, όταν θα εκδοθούν τα Προεδρικά Διατάγματα της «Αθηνάς» απεικονίζοντας το νέο χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης».

Παράλληλα καταγράφεται δήλωση του Δημάρχου Πατρέων κ. Γιάννη Δημαρά  που αναφέρει: “Μόνο ως πρωταπριλιάτικο  αστείο μπορούμε να εκλάβουμε τις  δηλώσεις ενός αναρμόδιου υπουργού, για την έδρα του ΤΕΙ και την μεταφορά της από την Πάτρα στο Μεσολόγγι.Ο κ. Σαλμάς, -όπως υπαγορεύει η κοινή λογική- είναι  αρμόδιος να ομιλεί για θέματα που  αφορούν την υγεία και όχι  για θέματα παιδείας και μάλιστα με δηλώσεις πριμοδότησης της εκλογικής του περιφέρειας.Σε επικοινωνία  που είχα χθες με το Υπουργείο Παιδείας, έλαβα την απόλυτη διαβεβαίωση  ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση ορισμού του Μεσολογγίου ως έδρας του ΤΕΙ.Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, ενάντια στο αυτονόητο της παραμονής της έδρας στην  Πάτρα θα μας βρει απέναντι, με τρόπο δυναμικό και απόλυτο”.

Εξάλλου όπως αναφέρει το thebest.gr ηλεκτρισμένη είναι η ατμόσφαιρα που επικρατεί σήμερα στο ΑΤΕΙ της Πάτρας έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις και πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και μιλούν μέχρι και για πιθανή μετακίνηση της ίδιας της έδρας του ΑΤΕΙ Πάτρας στο γειτονικό Μεσολόγγι έπειτα από διεργασίες και πρωτοβουλίες του αναπληρωτή υπουργού υγείας με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία, Μάριου Σαλμά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, στην είσοδο και στους χώρους του ΑΤΕΙ Πάτρας έχουν τοποθετηθεί μαύρα πανιά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη στάση που τηρείται από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό ίδρυμα της Πάτρας με τους 20.000 και πλέον σπουδαστές. Μάλιστα οι διοικητικοί υπάλληλοι ανάστατοι με την όλη κατάσταση, απέχουν σήμερα από τα καθήκοντα τους και αναμένεται όλοι μαζί, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό προσωπικό και ειδικό τεχνικό προσωπικό να συντονίσουν τις προσπάθειες και διαμαρτυρίες τους σε ένα κοινό μέτωπο αγώνα απέναντι στο σχέδιο «Αθηνά» και την επικείμενη όπως αναφέρουν και διαφαίνεται, διάλυση και υποβάθμιση του ΤΕΙ Πατρών.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.