Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Διαφωνούν με τις αλλαγές στη διδασκαλία των Θρησκευτικών (φωτό)

Διαφωνούν με τις αλλαγές στη διδασκαλία των Θρησκευτικών (φωτό)

«Η αλλοίωση του μαθήματος των θρησκευτικών και οι συνέπειες της». Αυτό ήταν το θέμα που τέθηκε προς συζήτηση χθες το απόγευμα στο Παπαστράτειο Μέγαρο ,στην εκδήλωση που οργανώθηκε από την Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και το παράρτημα Αιτωλοακαρνανίας της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων.
Είναι προφανές πως το νέο πιλοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας που φέρνει μεγάλες αλλαγές στο αντικείμενο του μαθήματος των θρησκευτικών έχει προβληματίσει πάρα πολύ, ιδιαίτερα δε, τους εκκλησιαστικούς κύκλους.
Στη συγκεκριμένη εκδήλωση χαιρετισμό πρώτος απεύθυνε στους παρευρισκομένους ο κ. Σπύρος Παπαναστασίου , πρόεδρος του παραρτήματος Θεολόγων της Αιτωλοακαρνανίας , οποίος και έκανε μία μικρή εισαγωγή στο θέμα.
Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κ. Ηλίας Φραγκόπουλος , πρόεδρος της Π.Ε.Θ, ο οποίος τόνισε ότι η μεταλαμπάδευση της πίστης των πατέρων μας στα παιδιά μας πρέπει να συνεχιστεί και μάλιστα μέσα από το σχολείο, στο οποίο τα παιδιά διαμορφώνουν τον χαρακτήρα τους και την προσωπικότητά τους. «Ζητάμε αναίρεση αυτού του νέου πιλοτικού προγράμματος που έχει να κάνει με το μάθημα των θρησκευτικών και οι λόγοι είναι πολλοί και ιδιαιτέρως σοβαροί».
Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ηρακλής Ρεράκης ,καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , ο οποίος όταν πήρε τον λόγο ,εξήγησε στους παρευρισκομένους ότι το μάθημα των θρησκευτικών όπως το γνωρίζαμε, καταργήθηκε σε κάποια σχολεία το 2011.Αντ’ αυτού επιβλήθηκε ένα μάθημα διδαχής άλλων 6 θρησκειών ανατολικών χωρών(όπως Ισλαμισμός, Μωαμεθανισμός και Βουδισμός) από την Τρίτη τάξη του δημοτικού έως και την Τρίτη Γυμνασίου και σύμφωνα με τον κ. Ρεράκη ,αυτός ο τρόπος εκμάθησης των θρησκευτικών θα οριστικοποιηθεί από την επόμενη χρονιά.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στη δική μας οντολογική θρησκεία, που είναι ο Χριστιανισμός , δεν θα δίνεται πλέον η ίδια βαρύτητα στο μάθημά όπως κάποτε καθώς θα παρεισφρήσουν άλλα 6 θρησκεύματα τα οποία θα διδάσκονται σε όλους ,εξίσου με τον Χριστιανισμό. «Οκτώ χρονών παιδιά δεν μπορούν να διαχειριστούν το μάθημα της πολυθρησκείας, θα τους προκληθεί μια σύγχυση η οποία θα τα οδηγήσει πιθανόν στο να μην πιστεύουν σε τίποτα ,στον μηδενισμό» δήλωσε.
Στη συνέχεια έγινε προβολή σε σλάιντς αποσπασμάτων των μέχρι τώρα βιβλίων των θρησκευτικών σε αντιπαραβολή με αποσπάσματα από τα «πολυθρησκευτικά» βιβλία. «Όλα αυτά που διδάσκονται ως οι αναβαθμισμένες αρχές του μαθήματος των θρησκευτικών, θα φτάσουν ίσως ακόμα και σε σημείο να διχάσουν τους Έλληνες» κατέληξε ο κ. Ρεκάκης.

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.