Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου, 2020

Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: συναυλία-αναδρομή στο λαϊκό τραγούδι

ΕΝ ΧΟΡΔΩ 2

Τραγούδια που αντέχουν στο χρόνο, τραγούδια που ξυπνούν μνήμες, φέρνει στο προσκήνιο το Διεθνές Φεστιβάλ στις 9.00 το βράδυ της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου, στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας

Πρόκειται για μια συναυλία-αναδρομή στο λαϊκό τραγούδι, υπό τον τίτλο «Στου Παραδείσου τα μπουζούκια» στο πλαίσιο της οποίας το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, παρουσιάζει τον δημοφιλή ερμηνευτή και τραγουδοποιό Φίλιππο Νικολάου και την 60μελή Συμφωνική Λαϊκή Ορχήστρα «Εν Χορδώ» του μαέστρου Θοδωρή Γεωργόπουλου.

Ο Φίλιππος Νικολάου θα παρουσιάσει τις «χρυσές»  επιτυχίες του λαϊκού πενταγράμμου, αλλά και τραγούδια-σταθμούς από την προσωπική δισκογραφία του, όπως «Στο άδειο μου πακέτο», «Όταν», «Μια καρδιά για σένα», «Φθινοπωρινά φύλλα».

Μέσα από ένα πρόγραμμα 2.5 ωρών, η Πατρινή Ορχήστρα «Εν Χορδώ» της ομώνυμης Σχολής Εκμάθησης Παραδοσιακών Οργάνων, που διευθύνει ο μαέστρος και μουσικοσυνθέτης Θοδωρής Γεωργόπουλος, αναδεικνύει τις σημαντικότερες περιόδους του λαϊκού τραγουδιού, από τη δεκαετία του 1950, έως και τη δεκαετία του 1980.

Το πρώτο μέρος της παράστασης, θα καλύψουν ερμηνευτικά οι Πατρινοί τραγουδιστές, Γιώργος Παράμερος, Διονυσία Καρόκη, Δημήτρης Δημόπουλος και Ανδριάνα Τσαγκάρη.

Θα συμμετάσχουν επίσης:

-Ο Χορευτικός Σύλλογος Καλλιθέας, με επικεφαλής τους χοροδιδασκάλους Βασιλική Σιβρίκα και Νίκο Κοτσόκολο, που θα υποστηρίξει χορευτικά τα τραγούδια.

-Η Παιδική Βυζαντινή Χορωδία της Ανδριάνας Τσαγκάρη, που θα συνοδεύσει ορχήστρα και τραγουδιστές.

Συντελεστές:

-Την καλλιτεχνική διεύθυνση της παραγωγής «Στου Παραδείσου τα μπουζούκια», έχει ο μαέστρος Θοδωρής Γεωργόπουλος

-Τη σκηνοθεσία και τα σκηνικά ο Θάνος Μπαλαφούτης

-Τα κοστούμια υπογράφει η Κατερίνα Μπουρδοπούλου

-Την εικαστική επιμέλεια έχει η Κανέλλα Στασινοπούλου

-Την παρουσίαση της εκδήλωσης και την οργάνωση παραγωγής, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Ρηγόπουλος.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο συγγραφέας Κώστας Παπασπήλιος,  ο οποίος θα ξετυλίξει άγνωστες πτυχές από το έργο και τη ζωή, των μεγάλων συνθετών και στιχουργών του λαϊκού τραγουδιού.

Η προπώληση των εισιτηρίων, που θα κοστίζουν 10 ευρώ, θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες.

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.