Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Διεργασίες για τις εκλογές του Επιμελητηρίου

Διεργασίες για τις εκλογές του Επιμελητηρίου

Έντονες διεργασίες είναι σε εξέλιξη για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας που θα λάβουν χώρα στις 4-5 Δεκεμβρίου. Οι διεργασίες όμως κορυφώνονται καθώς μια άλλη πλησιέστερη ημερομηνία είναι κομβική, η 3η Νοεμβρίου.
Η προσεχής Πέμπτη είναι η καταλυτική ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιοτήτων και το ενδιαφέρον στρέφεται στον αριθμό των συνδυασμών που θα διεκδικήσουν τη ψήφο των μελών του Επιμελητηρίου. Η εκ νέου υποψηφιότητα του νυν προέδρου Π.Τσιχριτζή θεωρείται βεβαία, καθώς δεν αμφισβητείται το έργο που έχει επιτελεστεί κατά τη διοίκησή του, ωστόσο  δεδομένη είναι  και η παρουσία συνδυασμού  “ΑΝΑΝΕΩΣΗ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ”  με επικεφαλής τον Σωτήρη Μούρκα (οικονομολόγο-λογιστή και με εμπορική δραστηριότητα  στο χώρο των Σούπερ Μάρκετ τροφίμων).

Ο συνδυασμός του κ.Μούρκα αύριο Δευτέρα και ώρα 5:30 μμ, στα γραφεία του Εμποροβιομηχανικού συλλόγου Μεσολογγίου, στο Μεσολόγγι, θα δώσει στη δημοσιότητα την ιδρυτική διακήρυξη του .

Πρόκειται πάντως για συνδυασμό που δεν θα φέρει κομματική ταυτότητα-όπως και εκείνος του κ. Τσιχριτζή, άλλωστε- ενώ γίνονται και βολιδοσκοπήσεις σε επαγγελματίες του Αγρινίου. Πάντως δεν είναι κρυφό, καθώς ειπώθηκε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην πρωτεύουσα του νομού, ότι η πρωτοβουλία για την κίνηση έχει τοπικά χαρακτηριστικά καθώς έχει πάρει ώθηση από τον Εμπορικό Σύλλογο Μεσολογγίου.
Φέρονται μάλιστα τα μέλη αυτού του συνδυασμού έτοιμα να καταθέσουν συγκεκριμένη πρόταση και για το στήσιμο κάλπης στο Μεσολόγγι. Θυμίζουμε ότι υπήρξαν αντιδράσεις για το μη στήσιμο κάλπης στο Μεσολόγγι, κάτι που όμως δεν έχει αποφασιστεί οριστικά. Από την άλλη, ασφαλώς, είναι γνωστό ότι κάτι τέτοιο θα έχει μεγάλο οικονομικό κόστος καθώς πηγές από το Επιμελητήριο έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι μια τέτοια πρακτική χρειάζεται πάνω από 20 χιλιάδες ευρώ(για να στηθούν κάλπες σε όλα τα παρατήματα που έχει το Επιμελητήριο και όχι μόνο στο Μεσολόγγι), ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι αν ετίθετο επίσημα κάτι τέτοιο σαν επιχείρημα, σίγουρα θα υπήρχε, ως ανταπάντηση, αυτό που γίνεται στο Οικονομικό ή στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο όπου μεγάλοι αριθμοί από όλο το νομό και κυρίως από το Αγρίνιο μετακινούνται για να ψηφίσουν στο Μεσολόγγι. Πιθανό πάντως θεωρείται και το ενδεχόμενο συμμετοχής παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ, όπως άλλωστε το 2006 όταν απέναντι στο Π.Τσιχριτζή τέθηκε ο Θ.Αλεξάκης. αλλά και σε πολλές άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Ανακοίνωση της παράταξης “ΑΝΑΝΕΩΣΗ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ”  με επικεφαλής τον Σωτήρη Μούρκα

Στοχεύουμε σε ένα επιμελητήριο κοντά στην καθημερινότητα του επιχειρηματία, στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων,την καινοτομία ,αλλά και την ισόρροπη ανάπτυξη του Νομού.Για την αναβάθμιση των παραρτημάτων με την λειτουργία της υπηρεσίας μιας στάσης,της υπηρεσίας γενικού Μητρώου(ΓΕ.ΜΗ) και δημιουργία υποδομής για τηλεδιασκέψεις.Για λειτουργία επιμελητηρίου του Νομού Αιτ/νίας και όχι της πόλης του Αγρινίου. Για να νοιώσει η πλειοψηφία των συναδέλφων, το επιμελητήριο δίπλα του και όχι ως εισπρακτικό μηχανισμό συνδρομών.Σήμερα οι συνθήκες μας καλούν να αλλάξουμε συνήθειες.ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ. Να δούμε τα προβλήματα κατάματα και να προτείνουμε άμεσες και πρακτικές λύσεις, να αντιμετωπίσουμε την αβεβαιότητα το ασταθές περιβάλλον,την έλλειψη ρευστότητας και την επέλαση των τραπεζών και τέλος για ένα ανοιχτό δικό μας επιμελητήριο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.