Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, 2020

Διεργασίες για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα οι διεργασίες στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου των προσεχών εθνικών εκλογών. Το γεγονός ότι η Ν.Δ. επιδιώκει τη διεξαγωγή τους την περίοδο του Φεβρουαρίου – το αργότερα τον Μάρτιο – κάνει επιτακτική την ανάγκη της επίσπευσης των διεργασιών τις επόμενες εβδομάδες, πολύ περισσότερο τώρα που τα δεδομένα άλλαξαν μετά την αποχώρηση του Σπήλιου Λιβανού.
Ήδη για το κενό που αφήνει η αποχώρηση Λιβανού, πληροφορίες του agrinionews.gr θέλουν να βολιδοσκοπείται ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου Γιώργος Πρεβεζάνος.
Οι επαφές όμως αφορούν έντονα το γυναικείο φύλο και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Κατερίνα Παπακώστα που έχει συνεχώς συναντήσεις με γυναίκες της Αιτωλοακαρνανίας που ενδέχεται να είναι υποψήφιες.
Άκαρπη πάντως απέβη προ ημερών η (για άλλη μια φορά) προσέγγιση σε γυναίκα από το Μεσολόγγι με θητεία στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σίγουρη πάντως θεωρείται μόνο η εκ νέου υποψηφιότητα της Έλενας Μάντζιου – Κοτρολού και ιδιαίτερα πιθανή η υποψηφιότητα της δημοτικής συμβούλου Αγρινίου Γεωργίας Μπόκα.
Ονόματα βέβαια μπορεί να διακινούνται για διάφορες σκοπιμότητες πολλά ενώ από την περιοχή του Ξηρομέρου κάποιοι εκτιμούν ως πιθανή την υποψηφιότητα του Δημήτρη Αρβανίτη (συμβούλου του δημάρχου Πυθαγόρα Σαμαρά). Ο εν λόγω μάλιστα σκοπεύει σύντομα να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο και στην εκδήλωση λέγεται πως έχουν προσκληθεί ως ομιλητές ο Φαήλος Κρανιδιώτης (πρόσωπο που θεωρείται πως βρίσκεται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά) και η Νατάσα Ράγιου.
Διάφοροι κύκλοι πάντως διακινούν πως θα υπάρξουν τρεις τουλάχιστον αλλαγές σε σχέση με το 2009 (μόνος σίγουρος για συμμετοχή από όσους δεν ήταν το 2009 ο Θύμιος Δρόσος) και ενδέχεται και τέταρτη. Διακινούν εξάλλου πως η Συγγρού επιφυλάσσει ένα όνομα έκπληξη για την Αιτωλοακαρνανία και αυτό είναι που ανησυχεί τα τοπικά στελέχη… Καθώς όποτε η κεντρική διοίκηση του κόμματος επεφύλασσε εκπλήξεις, συνήθως αυτές αφορούσαν «ουρανοκατέβατους υποψηφίους». Άλλωστε η ΝΔ φημίζεται για τους ερασιτεχνισμούς της, τις αστοχίες και τις κλειστές διαδικασίες επιλογών.

Επιπλέον και κατά τις παρούσες διαδικασίες επιβεβαιώνεται η αποψίλωση του πολιτικού προσωπικού καθώς ανακυκλώνονται τα ίδια ονόματα με τις επιλογές να είναι μετρημένες. Εξάλλου παρά τη γενική αίσθηση πως η ΝΔ θα είναι η νικήτρια των επερχόμενων εκλογών, εντούτοις στελέχη από την κοινωνία δεν ελκύονται από την ιδέα να συμμετάσχουν στη λίστα. Δείγμα και αυτό της απαξίωσης των πολιτικών διαδικασιών την οποία η κρίση γιγάντωσε…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.