Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

Διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ με τις οργανώσεις σε πλήρη διάλυση

Οδεύοντας την ερχόμενη Κυριακή σε εσωκομματικές διεργασίες για την ανάδειξη νέων δημοτικών και νομαρχιακών οργάνων, στη χειρότερη δυνατή για το ίδιο συγκυρία, το ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί γενικές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα και στο Αγρίνιο η αντίστοιχη έλαβε χώρα το πρωί σε αίθουσα ξενοδοχείου.Κύριο συμπέρασμα σήμερα-  από όσα ειπώθηκαν πίσω  από τις κλειστές πόρτες- πως ο κομματικός μηχανισμός είναι σε πλήρη διάλυση και εκφράζονται απορίες για το αν είναι σε θέση να οργανώσει τις εσωκομματικές διαδικασίες για τις οποίες δεν έχουν διευκρινισθεί βασικά πράγματα, όπως το που θα στηθούν κάλπες.

Με ελάχιστη συμμετοχή και παρόντος του βουλευτή του κόμματος Θ. Μωραΐτη, καθώς και αυτοδιοικητικών παραγόντων , όπως οι αντιπεριφερειάρχες  Αντωνόπουλος και Υφαντής και ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απ.Κοιμήσης, αλλά και κομματικών στελεχών, κύριος ομιλητής στη συνέλευση του Αγρινίου υπήρξε ο Γιώργος Κουτρουμάνης.

 Ο εν λόγω πολιτικός που διατέλεσε στις  Κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου διαδοχικά υφυπουργός, αναπληρωτής  υπουργός  και εν συνεχεία υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, υπεραμύνθηκε των επιλογών της Κυβέρνησης Παπανδρέου υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως «δικαιώθηκαν οι στρατηγικές μας επιλογές» και τόνισε πως ήταν μονόδρομος η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης.

 Μάλιστα ο κ.Κουτρουμάνης δεν δίστασε να κατακρίνει τις «νεοφιλελεύθερες πολιτικές» που επικρατούν στην Ευρώπη, λησμονώντας πως επί κυβέρνησης Παπανδρέου και ειδικά στο δικό του υπουργείο ,  επικράτησαν οι πλέον νεοφιλελευθερες επιλογές που εκτός από τα αδιέξοδα που οδήγησαν τη χώρα βούλιαξαν και το ΠΑΣΟΚ. Ο κ.Κουτρουμάνης  ανέφερε πως το πολιτικό περιβάλλον παραμένει ρευστό και οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί δεν ευνοούν τη χώρα μας καθώς επικράτησαν πολιτικές λιτότητας,«Ζούμε πρωτόγνωρη πραγματικότητα. Οφείλουμε να κάνουμε τον  πρώτο απολογισμό. Να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Να μιλήσουμε με ειλικρίνεια. Να δούμε ποιες είναι οι επιλογές μας» ανέφερε ο κ.Κουτρουμάνης, ωστόσο ουδείς παρευρισκόμενος έφυγε σήμερα σοφότερος από τη συνέλευση του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέλευση το λόγο πήραν τοπικά στελέχη μεταξύ των οποίων και ο Θ. Μωραΐτης  ενώ ο  Τ. Κοκκινοβασίλης που εκτελεί χρέη προσωρινού γραμματέα στη Νομαρχιακή, προλόγισε εν συντομία αναφερόμενος στις εσωκομματικές διαδικασίες   και δικαιολόγησε τη μειωμένη συμμετοχή στο γεγονός ότι η συνέλευση προγραμματίσθηκε σε «σύντομο και ασφυκτικό χρονικό όριο». Ζήτησε παράλληλα από όλα τα στελέχη να βοηθήσουν ώστε να είναι αδιαβλητες οι εσωκομματικές εκλογές.Για αυτές τις εκλογές πάντως επικρατεί μεγάλη αδιαφορία και τίποτα δεν θυμίζει άλλοτε εποχές στο κραταιό ΠΑΣΟΚ που τα παρασκήνια οργίαζαν με πληθώρα στελεχών να διεκδικούν ρόλους κομματικών αξιωματούχων. Τώρα ελάχιστους αφορούν οι διεργασίες και λίγα ονόματα διακινούνται για μια θέση στη νομαρχιακή οργάνωση. Όπως προαναφέραμε εξάλλου οι κομματικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον μόνο «σφραγίδες» ενώ όλα σχεδόν  τα στελέχη που μίλησαν  σήμερα εξέφρασαν την ανησυχία τους  για την κατάσταση αυτή.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.