Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Διεργασίες ψηφοδελτίων στην “κεντρο-δεξιά πολυκατοικία”

Διεργασίες ψηφοδελτίων στην “κεντρο-δεξιά πολυκατοικία”

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διεργασίες των κομμάτων για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων τους καθώς οι εκλογές τοποθετούνται πλέον χρονικά μεταξύ 26 Απριλίου και 13 Μαΐου.
Έντονες είναι λοιπόν οι διεργασίες και στην “κεντρο-δεξιά πολυκατοικία” ενώ στον μεγαλύτερο της «ένοικο» της τη ΝΔ αναμένεται σύντομα να «κλειδώσει» η λίστα. Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr o Γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος έχει τις τελευταίες ημέρες προσωπικά επαφές με εν δυνάμει υποψηφίους. Μάλιστα λέγεται πως καλές πιθανότητες για το ψηφοδέλτιο έχει ο δικηγόρος Σπύρος Κωνσταντάρας ενώ η Συγγρού δείχνει πως επιθυμεί έως και τέσσερις γυναίκες στο ψηφοδέλτιο, ενδεχομένως για να μην έχει πρόβλημα για την κάλυψη της ποσόστωσης σε πανελλαδικό επίπεδο.Συναντά όμως μειωμένο ενδιαφέρον και δεν έχει πολλά περιθώρια επιλογών.
Εξάλλλου οι διεργασίες γίνονται σε κλίμα δυσαρέσκειας στο τοπικό στελεχιακό δυναμικό που αντιλαμβάνεται ότι η απουσία πολιτικού προσωπικού δεν ευνοεί την κατάρτιση ιδιαίτερα αξιόμαχου ψηφοδελτίου. Μάλιστα τα στελέχη εντοπίζουν μεγάλο κίνδυνο διαρροών προς τα δεξιά, τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Π.Καμμένου αλλά ακόμη και τη «Χρυσή Αυγή».
Ο διαγραφείς από τη ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης, αν και επισήμως δεν έχει ανακοινώσει τις προθέσεις του, από τα ΜΜΕ λογαριάζεται ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» ενώ ο ίδιος μιλώντας στο parapolitika.gr. διέγνωσε τάση προς το νέο κόμμα αλλά για το εάν αυτό μπορεί να αποκτήσει έδρα στο νομό μας είπε χαρακτηριστικά: «Την προηγούμενη φορά με την Πολιτική Άνοιξη, μας την πήρε η Αχαΐα. Ελπίζω τώρα να μην ξανασυμβούν τα ίδια».
Στη Δημοκρατική Συμμαχία του Νομού αναμένεται ο γραμματέας Γιάννης Οικονόμου για τις τελικές επαφές με τους πιθανούς υποψηφίους ενώ από στον ΛΑ.ΟΣ δεν καταγράφεται ιδιαίτερη κινητικότητα με το όνομα του γιατρού Κώστα Γαλανόπουλου να θεωρείται σίγουρο για τη λίστα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.