Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Διευκρινήσεις για το αντίτιμο ασθενών στον Ογκολογικό Ξενώνα

Διευκρινήσεις για το αντίτιμο ασθενών στον Ογκολογικό Ξενώνα

elp1 

Ουδεμία επίσημη ενημέρωση υπάρχει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών «Η Ελπίδα» όσον αφορά την τροποποίηση του προϋπολογισμού του, στην οποία και να αναφέρεται η αναίρεση της απόφασης του Δ.Σ. για έσοδα από προσφορά υπηρεσιών προερχόμενα από το αντίτιμο των δέκα (10) ευρώ που καταβάλλουν οι διαμένοντες στον Ξενώνα -ΑΣΘΕΝΕΙΣ και ΣΥΝΟΔΟΙ- για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών.

Η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Χρήστου Χριστοδουλόπουλου για την έγκριση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2014 έχει στηριχθεί αποκλειστικά στην απόφαση νούμερο 8 της 4ης Συνεδρίασης στις 12 Σεπτεμβρίου  2012 που έχει συντάξει η Εκτελεστική Επιτροπή του Ιδρύματος «Η Ελπίδα», η οποία έχει εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο και έχει αποσταλεί επισήμως με σχετικό πρωτόκολλο προς έγκριση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Σε αυτή την απόφαση αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Επειδή το Ίδρυμα θα έχει πολλά έξοδα λειτουργίας προτάθηκε στο Δ.Σ. από τον κ. Καλόφωνο (αντιπρόεδρο), να καταβάλλουν ημερησίως οι διαμένοντες στον Ξενώνα, ασθενείς και συνοδοί, το συμβολικό ποσό των δέκα (10) ευρώ έκαστος. Του παραπάνω ποσού εξαιρούνται όσοι έχουν πιστοποιημένη απορία που θα προκύπτει από τα βιβλιάρια της Πρόνοιας που θα βρίσκονται στην κατοχή τους και θα διαμένουν στον Ξενώνα δωρεάν».

Έτσι τόσο στον προϋπολογισμό που προτάθηκε από το Δ.Σ. του Ιδρύματος προς την Περιφέρεια προς έγκριση, συμπεριλαμβανόταν και αυτή η απόφαση, την οποία και ήταν υποχρεωμένος ο κ. Χριστοδουλόπουλος να αναφέρει χθες στην εισήγησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας για έγκριση του προϋπολογισμού 2014 του Ιδρύματος.

«Αν έχει ληφθεί κάποια άλλη απόφαση για είσπραξη αντιτίμου ΜΟΝΟ από τους συνοδούς, πρώτα θα πρέπει να λάβει την απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «Η Ελπίδα» να τροποποιήσει τον προϋπολογισμό, έπειτα να τον εγκρίνει και στη συνέχεια να σταλεί επισήμως στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να δοθεί και μέσα από το Περιφερειακό Συμβούλιο η σύμφωνη γνώμη» σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.