Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020

Διευκρινίσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου για το νερό

 Διευκρινίσεις από τους αρμόδιους με θεσμική ευθύνη  για το ζήτημα του νερού ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου με την ακόλουθη ανακοίνωση του:

Δημοτική Οργάνωση Αγρινίου

Δημοτική Οργάνωση Αγρινίου

Τις τελευταίες μέρες τοπικά ΜΜΕ στο Αγρίνιο έφεραν στη δημοσιότητα θέμα που αφορά στην τιμολογιακή πολιτική έτους 2013 της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης- Αποχέτευσης Αγρινίου (ΔΕΥΑΑ). Πιο συγκεκριμένα δημοσιεύτηκε ότι, η ΔΕΥΑΑ σε αντικατάσταση του ειδικού τέλους 80% (Ν. 1069/1980, ΦΕΚ Α-191) που δεν ανανεώθηκε από την πολιτεία, προχώρησε σε αύξηση ίσου ποσοστού ενσωματωμένη στην τιμή του νερού.

Η Δημοτική Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αγρινίου ζήτησε και παρέλαβε Απόσπασμα από το πρακτικό της 15ης/2012 συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ, όπου υπάρχει η σχετική απόφαση (69/2012). Στην απόφαση αυτή φαίνεται όντως ότι το ειδικό τέλος 80% αποφασίστηκε να ενσωματωθεί στην τιμή του νερού, με το επιχείρημα ότι «λόγω των συνθηκών που βιώνουμε ως έθνος έχει καθυστερήσει η σχετική νομοθετική ρύθμιση» (διατύπωση ΔΕΥΑΑ). Η απόφαση αυτής του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ επικυρώθηκε με απόφαση (872/2013) του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (Τμήμα Διοικητικού-Οικονομικού Αιτωλ/νίας).

Θεωρούμε ότι όσοι εμπλέκονται με το ζήτημα που ανέκυψε, οφείλουν άμεσα να το ξεκαθαρίσουν, σε ένδειξη εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου γενικότερα, αλλά και ως απόλυτη υποχρέωση προς όλους τους Δημότες , που ιδιαίτερα στη δεδομένη συγκυρία αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες ή και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Η Δημοτική Αρχή να επιληφθεί σχετικά για το σύνολο της υπόθεσης και να δοθούν από τους με θεσμική ευθύνη αρμόδιους οι απαραίτητες πειστικές διευκρινίσεις .

Γραφείο τύπου

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.