Τρίτη, Ιούλιος 23, 2019

Διευκρινίσεις από τον δήμο Μεσολογγίου

kipos-iroon_mesologgi_onairnews3 Διευκρινίσεις από τον δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για εργασίες εντός του Κήπου των Ηρώων

Μετά από αναφορές συνδημοτών μας σχετικά με φθορές που προκλήθηκαν σε προτομή η οποία βρίσκεται εντός του Κήπου των Ηρώων, γίνεται γνωστό ότι ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου Κων/νος Γιαννόπουλος ενημέρωσε εγγράφως από 10-8-2015 (δηλαδή την ίδια μέρα του ατυχήματος) την αρμόδια υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών έργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου που εδρεύει στην Πάτρα.
Δυο ημέρες αργότερα, η υπηρεσία με απαντητικό της έγγραφο (12-8-2015) αναφέρει ότι θα διενεργηθεί άμεσα αυτοψία με υπεύθυνο τεχνίτη μαρμάρου, προκειμένου ν αποκατασταθούν οι βλάβες που προκλήθηκαν στο μνημείο κατά τη διάρκεια εργασιών κοπής δένδρων.
Στο ίδιο έγγραφο, επισημαίνεται ότι ο Κήπος των Ηρώων έχει χαρακτηρισθεί με Υπουργική Απόφαση από το 1961 ως ιστορικός τόπος, με ζώνη προστασίας 1000 μ. η οποία ελέγχεται από την παραπάνω Υπηρεσία.
Για το λόγο αυτό οποιαδήποτε παρέμβαση εντός της ζώνης αυτής, γίνεται πάντα κατόπιν άδειας και επιστασίας από την αρμόδια υπηρεσία.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.