Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

«Δικαίωμα στη Ζωή»: δήμαρχε αυτά πράξαμε για το νοσοκομείο…

«Δικαίωμα στη Ζωή»: δήμαρχε αυτά πράξαμε για το νοσοκομείο…

κομβοι-1-570x225Στα πλαίσια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου και με αφορμή τη συζήτηση για το Νοσοκομείο, με σκωπτική διάθεση ο δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου εξέφρασε απορία για το «που πήγαν όλοι αυτοί που προ μηνών» διαμαρτύρονταν με μαύρες σημαίες…
Η αναφορά αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Σωματείου «Δικαίωμα στη Ζωή», που έστειλε στα μέσα ενημέρωσης την ακόλουθη ανακοίνωση:

Με αφορμή την αναφορά του Δημάρχου Αγρινίου Κυρίου Γιώργου Παπαναστασίου στο χθεσινό (25-06-2015) Δημοτικό Συμβούλιο, σχετικά με την δράση των κινημάτων της πόλης, όσον αφορά το θέμα του Νοσοκομείου Αγρινίου, θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής
1. Το Σωματείο “Δικαίωμα στη Ζωή”, όπως όλοι γνωρίζουν πλέον, προσκάλεσε σε αλλεπάλληλες συσκέψεις τον τελευταίο έναν χρόνο όλους τους επίσημους και ανεπίσημους φορείς της πόλης, με κύριο άξονα ότι το θέμα της υγείας είναι σημαντικό για όλους μας ανεξαιρέτως.
2. Συνδιοργανώσαμε με όσους φορείς ανταποκρίθηκαν ανοιχτές ενημερωτικές εκδηλώσεις, αλλά και το μηχανοκίνητο κομβόι με τις μαύρες σημαίες, σε αυτό αναφέρθηκε ο κύριος Δήμαρχος, και στο οποίο κατά την ταπεινή μας άποψη, θα έπρεπε να ηγείται ο ανώτερος τοπικός άρχοντας αυτής της πόλης με την παράταξη του, και ακολούθως οι υπόλοιπες αυτοδιοικητικές παρατάξεις, παροτρύνοντας και τους πολίτες του Αγρινίου να συμετέχουν, οι οποίες πλην του Ανυπότακτου Αγρίνιου και κάποιων μεμονομένων μελών της Ανατροπής τώρα, έλαμψαν δια της απουσίας τους.
3. Κάναμε σιωπηλή παράσταση διαμαρτυρίας μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου,με πανό που έγραφε “204.802 πολίτες χωρίς νοσοκομεία”, θέλοντας να ευαισθητοποιήσουμε και το δημοτικό συμβούλιο, αλλά και τον κόσμο μέσω των τοπικών ΜΜΕ, αλλά προς μεγάλη έκπληξη μας θεωρηθήκαμε “άφαντοι” από την απόλυτη πλειοψηφία παρατάξεων και συμβούλων!!!!!
4. Μόλις πρόσφατα πριν το Πάσχα και ύστερα απο ένα εύλογο διάστημα περίπου 3 μηνών ανοχής προς την νέα συγκυβέρνηση, ξαναπροσκαλέσαμε όλους τους φορείς, σε επίπεδο Νομού αυτή τη φορά, για ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση μιας κατάστασης που έχει χειροτερέψει και στα 2 νοσοκομεία του Νομού μας. Προς μεγάλη μας απογοήτευση η ανταπόκριση ήταν μηδαμινή!!!!
Οι ελάχιστοι που παραβρέθηκαν, αποφάσισαν να προσπαθήσουν την διοργάνωση ενός Παναιτωλοακαρνανικού συλλαλητηρίου την ίδια μέρα και ώρα στις 3 μεγάλες πόλεις του νομού (Αγρίνιο, Μεσολόγγι,και Ναύπακτο).Δυστυχώς οι έως τώρα προσπάθειες μας δεν βρήκαν την ανταπόκριση των φορέων, στο βαθμό που απαιτούνταν ώστε να γίνει πράξη το όλο εγχείρημα.
Αυτές ήταν οι έως τώρα προσπάθειες κάποιων απλών πολιτών που ανήκουν στο Σωματείο μας, οι οποίες παρόλο της διαφοράς συσχετισμών δυνάμεων κυρίως σε επίπεδο “μέσων”, υπερτερούν κάθε άλλης προσπάθειας που ακολουθεί πεπατημένες πολιτικές και κομματικές οδούς, με στόχο κυρίως την προσωπική προβολή και την μελλοντική αναβάθμιση σε ανώτερες θέσεις εξουσίας και όχι στην συλλογική αντιμετώπιση ως όφειλε για το υπέρτατο αγαθό της υγείας!!!!
Εμείς σαν Σωματείο νιώθουμε να έχουμε βάλει τα θεμέλια για την από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος…. Εσείς κύριοι τοπικοί “άρχοντες” και φορείς αυτής της πόλης είστε διατεθειμένοι να πάρετε πρωτοβουλίες κάνοντας απλώς το καθήκον σας απέναντι σε όσους σας στήριξαν με την ψήφο τους, βοηθώντας να απαιτήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι σαν γροθιά λύση εδώ και τώρα από την παρούσα συγκυβέρνηση;
Διαφορετικά ο μαύρος κατάλογος των “αποδημησάντων” ασθενών θα αυξηθεί επικίνδυνα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.