Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Δανειολήπτης δικαιώνεται για χρέος σε τράπεζες και διασώζει πρώτη κατοικία

Δανειολήπτης δικαιώνεται για χρέος σε τράπεζες και διασώζει πρώτη κατοικία

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Καταναλωτών Νομού Αιτωλοακαρνανίας το Ειρηνοδικείο Αιτωλικού δικαίωσε με απόφαση του δανειολήπτη, από τον οποίο διαγράφηκε το 64,99% του χρέους του προς τράπεζες, ο οποίος  διασώζει την κύρια και πρώτη κατοικία της, ένα αγροτεμάχιο – ελαιοστάσιο, καθώς και το αυτοκίνητο που διαθέτει. Η ανακοινωση καταλήγει ότι με τέτοιες αποφάσεις “Οι πολίτες με αυτές τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων επανακτούν την αγοραστική τους δύναμη, προάγοντας την οικονομική και κοινωνική τους δραστηριότητα”.

Παρατίθεται αναλυτικά η ανακοίνωση με τις λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης:

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΜΕΛΟΥΣ ΙΝΚΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΜΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

 Άλλη μία σημαντική απόφαση ελληνικού δικαστηρίου, η υπ’ αριθ. 40/2012 απόφαση του Ειρηνοδικείου Αιτωλικού που εκδόθηκε στις 25-6-2012 διέγραψε τα χρέη δανειολήπτη κατά 64,99% και συγκεκριμένα, για χρέος στις τράπεζες συνολικού ποσού 172.772 Ευρώ θα καταβάλει τελικά το ποσό των 60.480 Ευρώ, ως εξής: τα 4 πρώτα χρόνια θα καταβάλει ως μηνιαία δόση το συνολικό ποσό των 20 Ευρώ και τα επόμενα 20 έτη θα καταβάλει ως μηνιαία δόση το ποσό των 248, δηλαδή θα απαλλαγεί κατά 112.292 Ευρώ.

Αξιοσημείωτο δε είναι ότι διασώζει την κύρια και πρώτη κατοικία της, ένα αγροτεμάχιο – ελαιοστάσιο, καθώς και το αυτοκίνητο που διαθέτει. Αξίζει να επισημάνουμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση που πέτυχε το μέλος μας μετά από κατευθύνσεις και προτροπή της Νομικού Συμβούλου, κας Σοφίας Μαγγιώρου, είναι σημαντική διότι επιβεβαιώνει την ορθότητα του Ν. 3869/2010 (Νόμος Κατσέλη).

 Ο συγκεκριμένος δανειολήπτης απηλλάγη από οφειλές στις οποίες ενεχόταν είτε ως οφειλέτης είτε ως εγγυητής.

Οι πολίτες με αυτές τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων επανακτούν την αγοραστική τους δύναμη, προάγοντας την οικονομική και κοινωνική τους δραστηριότητα. Καλούμε όλους τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες να προστρέξουν στις διατάξεις του Νόμου Κατσέλη και να είναι σίγουροι πως η ελληνική δικαιοσύνη στέκεται θεματοφύλακας των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.