Παρασκευή, Απρίλιος 19, 2019

«Δικαίωση η απόφαση του ΣτΕ για την εκτροπή»

       images Με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο είχαν προσφύγει ο Δήμος Αγρινίου και φορείς του νομού κατά της εκτροπής του Αχελώου (είχε συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ, στις 15 Φεβρουαρίου 2013), ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός έκανε την εξής δήλωση:

«Η σημερινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την εκτροπή του Αχελώου ποταμού προς τη Θεσσαλική πεδιάδα, δικαιώνει για μια ακόμη φορά τις θέσεις του Δήμου Αγρινίου και των Φορέων της περιοχής, που με συνέπεια και συνέχεια αντιτάχθηκαν στην κατασκευή ενός καταστροφικού για το περιβάλλον και την εθνική οικονομία έργου.

Η Κυβέρνηση, μετά και την πρόσφατη απόφαση, οφείλει να εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια για την κατασκευή ενός κοστοβόρου, φαραωνικού έργου, που αντιστρατεύεται την βιώσιμη ανάπτυξη και δεν εξυπηρετεί τίποτε περισσότερο παρά μόνο την ικανοποίηση εργολαβικών συμφερόντων.Το πρόβλημα άρδευσης του Θεσσαλικού κάμπου μπορεί και πρέπει να επιλυθεί με άλλους τρόπους και όχι με την εκτροπή του Αχελώου, που πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί ως εκτροπή της  λογικής.

Τα τεράστια κονδύλια που απαιτούνται για την κατασκευή ενός περιβαλλοντικά επιζήμιου και οικονομικά αντιπαραγωγικού έργου, ας κατευθυνθούν σε τομείς επωφελείς για την τοπική και εθνική οικονομία. Εμείς, Δήμος και Φορείς, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας προς αυτή την κατεύθυνση».

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Γιώργος Κ.

    Το θέμα της εκτροπής θα έπρεπε να έχει λυθεί διά ροπάλου εδώ και χρόνια. Ποιός θα αποζημείωνε τους αγρότες που θα έβλεπαν τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις να γίνονται σάλτσινα, γιατί εφόσον θα μειώνονταν η παροχή του ποταμού στη θάλασσα, τα αλμυρά νερά της θάλασσας στις εκβολές θα προωθούταν στη ξηρά με τραγικές συνέπειες. Αλλά δυστυχώς έπρεπε να περάσουν καμμιά τριανταριά χρόνια, για να λυθεί έστω και έτσι. Όλα σχετίζονται βέβαια με τους λεβέντες που μας εκπροσωπούν στη βουλή όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και με τη Δημοκρατία μας – εδώ γελάμε – μας ρώτησε κανείς; Μας θεωρούν χαχόλους. Δεν θυμάμε να έγινε δημοψήφισμα ποτέ. Εμείς δεν βγάζουμε βουλευτές, αλλά ειδικούς επί γενικών θεμάτων και γενικούς επί ειδικών, αλλίμονο….. σκουπίδια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.