Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Διπλό κάλεσμα από το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών

IMG_1649Το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών καλεί στη Γενική Συνέλευση του που θα λάβει χώρα την Κυριακή 31 Γενάρη και ώρα 18:00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, με θεματολογία «ενημέρωση – συζήτηση με τους συναδέλφους και προγραμματισμός δράσης» και σε συμμετοχή στην απεργία στις 4 Φεβρουαρίου , ενάντια στα νέα μέτρα για το Ασφαλιστικό. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό αποτελεί καθοριστικό χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζομένων. Βάζει ταφόπλακα στον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, νομιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και διατάξεις καθώς όχι μόνο αφήνει αναλλοίωτο τον πυρήνα τους άλλα τον αντιδραστικοποιεί ακόμα περισσότερο. Οδηγεί σε απαξίωση των συντάξεων και των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας. Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν. Οι συντάξεις είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο! Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργαζόμενου! Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλια του. Είναι το φάρμακο μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας.
Ειδικά στον κλάδο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, όπου ελλείψει ΣΣΕ η εργοδοτική ασυδοσία είναι καθεστώς, τα νέα μέτρα έρχονται ως ένα επιπλέον χτύπημα στις ζωές και τα δικαιώματα των συναδέλφων. Με δεδομένα την απλήρωτη-μαύρη εργασία, τα πετσοκομμένα ένσημα, την υποχρεωτική περίοδο ανεργίας των θερινών μηνών, οι εργαζόμενοι καλούνται να δουλεύουν μέχρι τα γεράματα προκειμένου να πάρουν σύνταξη-επίδομα! Επιπλέον, μπαίνουν νέοι εμπόδια στο δικαίωμα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Μας λένε να ξεχάσουμε πως θα υπάρχει ένα δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης που θα καλύπτει τον εργαζόμενο και την οικογένειά του, αλλά η Ασφάλιση να γίνει προσωπική υπόθεση ανάλογα με τις εισφορές και παροχές στον καθένα αναλόγως την τσέπη του. Ο διαρκής πόθος των μεγάλων επιχειρηματιών της υγείας για αποχώρηση του κράτους και της εργοδοσίας από τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος αποτελεί την έναρξη χρυσών δουλειών με ζεστό χρήμα για τα αρπαχτικά των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της υγείας.
Οι απεργιακές μάχες έδειξαν ότι η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες μας, στην οργάνωση μας. Με ισχυρό μέτωπο μπορούμε να καθυστερούμε, να ματαιώνουμε σχεδιασμούς και μέτρα, αλλά αυτό δε φτάνει. Πρέπει να βάλουμε μπρος για να πάρουμε πίσω αυτά που χάσαμε, για νέες κατακτήσεις! Ο λαϊκός συντονισμένος ξεσηκωμός είναι το μόνο όπλο που μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Προετοιμαζόμαστε άμεσα για μεγάλη απεργία, στον αντιασφαλιστικό όλεθρο! Από τη στάση μας και τη συμμετοχή μας στους αγώνες θα εξαρτηθεί η έκβαση της μάχης! Να ενώσουμε την οργή και την αγανάκτησή μας με τους άλλους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους της περιοχής μας, τους γονείς των μαθητών μας. Να νεκρώσουν όλες οι δουλειές, όλοι οι χώροι ιδιωτικής εκπαίδευσης!
Το κύμα των αντιλαϊκών μέτρων δε λέει να κοπάσει!
Στο ανοικτό Δ.Σ του σωματείου αποφασίστηκε:

• Γενική Συνέλευση του σωματείου την Κυριακή 31 Γενάρη, 18:00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, με θεματολογία:
Ενημέρωση – συζήτηση με τους συναδέλφους και προγραμματισμός δράσης.
• Συμμετοχή στην Απεργία στις 4 Φεβρουαρίου , ενάντια στα νέα μέτρα για το Ασφαλιστικό.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.