Κυριακή, 9 Μαΐου, 2021

Διπλό το στοίχημα για την Υγεία στην περιοχή

Διπλό το στοίχημα για την Υγεία στην περιοχή

Διπλογραφικό, συνταγογράφηση και σύγχρονη τιμολόγηση από τη μια αλλά και αναβάθμιση υπηρεσιών από την άλλη.

Την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να γίνει η πρώτη σύσκεψη στη 6Η ΥΠΕ στην Πάτρα με τους διοικητές των νοσοκομείων που υπάγονται σε αυτήν ενώ αναμένεται να κληθούν πολλές φορές ειδικά οι δύο διοικητές των διασυνδεόμενων, πια, νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου. Σήμερα ορκίστηκε και ο κ. Κραμποκούκης ως διοικητής της Ενιαίας Διοίκησης ενώ την Τετάρτη είχε ορκιστεί ο κ. Πεφάνης που θα είναι ο αναπληρωτής διοικητής.
Υπάρχουν πολύ σημαντικά ζητήματα που πρόκειται να τεθούν ως προτεραιότητες και αυτά έχουν να κάνουν κυρίως με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς τα νοσοκομεία του νομού είναι από εκείνα που αύξησαν το δυναμικό τους σε κλίνες αλλά ταυτόχρονα προσέθεσαν και τμήματα.
Είναι σημαντικό δηλαδή να βρεθεί συγχρονισμός ώστε ο όρος «διασυνδεόμενα» να μην είναι κενό γράμμα. Για παράδειγμα θα πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να καλύπτονται τα κενά που υπάρχουν σε κάθε περίπτωση και να βρίσκεται λύση εάν το ένα ή το άλλο νοσοκομείο έχει έλλειψη ή δεν διαθέτει κάποια κλινική.
Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr υπάρχουν και κάποιοι νευραλγικοί τομείς σε επίπεδο οικονομικής διαχείρισης που πρέπει να λειτουργούν άρτια και αυτό είναι ένα στοίχημα που συνεχίζεται αφού οι επιδόσεις της 6ης ΥΠΕ είναι από τις καλύτερες στη χώρα. Τέτοια θέματα είναι η πλήρης εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος και της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που δεν μπορεί να περιμένουν καθόλου, τα οποία πάντως βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο σε σχέση με άλλες ΥΠΕ. Συγχρόνως όμως ένας εξίσου σημαντικός στόχος είναι η νέα τιμολόγηση των νοσηλίων που δεν είναι πλέον «φιξ» για κάθε νοσηλευόμενο αλλά θα βγαίνει μέσα από μια εξειδικευμένη διαδικασία αποτίμησης ώστε να μην επιβαρύνονται τα ταμεία και να περιορίζεται η σπατάλη. Θυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα κάθε ασθενής που καταλάμβανε κάποιο κρεβάτι είχε μια «αντιστοίχηση» σε τιμή περίπου 70 ευρώ χοντρικά, κάτι που θεωρείται ξεπερασμένο και αντι-οικονομικό για τις σύγχρονες απαιτήσεις των υπηρεσιών υγείας.
Υπενθυμίζουμε ότι οι συναντήσεις που θα γίνουν θα είναι πολλές και συνεχόμενες ώστε από το ξεκίνημα να δοθεί δυναμική στη προσπάθεια.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.