Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για δωροδοκίες 800 γιατρών

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για δωροδοκίες 800 γιατρών

7A7251B445088D4A28F3571D18AEF0B6Μεγάλη υπόθεση δωροδοκίας 800 ελλήνων γιατρών αποκάλυψε η εισαγγελία διαφθοράς έπειτα από επισταμένη έρευνα από τους εισαγγελείς Αγγελική Τριανταφύλλου και Ιωάννη Σέβη.
Σύμφωνα με Το Βήμα, η δωροδοκία έγινε στο διάστημα 2005 – 2008 και ως δράστες εμφανίζονται στελέχη φαρμακευτικής εταιρείας, τα οποία υποκινούσαν τους γιατρούς να συνταγογραφούν τα φαρμακευτικά σκευάσματα της εταιρείας, ακόμα και σε περιπτώσεις που μπορούσαν να επιλεγούν άλλα σκευάσματα καλύτερης απόδοσης.
Το ποσό των δωροδοκιών ανέρχεται σε 1,8 εκατ. ευρώ και οι διώξεις που ασκήθηκαν από τους εισαγγελείς διαφθοράς είναι σε βαθμό κακουργήματος.
Αφορούν τα εγκλήματα της ενεργητικής δωροδοκίας κατ’ εξακολούθηση και της άμεσης συνέργιας κατ’ εξακολούθηση σε ενεργητική δωροδοκία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Η μέθοδος της δωροδοκίας

Σημαντικά στοιχεία για τη «συνταγή» της δωροδοκίας των γιατρών σε όλη τη χώρα έφτασαν στην εισαγγελία διαφθοράς από την αντίστοιχη εισαγγελία της Κολωνίας έπειτα από αίτημα δικαστικής συνδρομής των ελληνικών αρχών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της εταιρείας στην Ελλάδα έρχονταν σε επαφή με τους έλληνες γιατρούς, τους έπειθαν να προτάσσουν τα προϊόντα τους και κατέθεταν σε λογαριασμούς στην Ελλάδα στο όνομά τους τα χρηματικά ποσά, με τα οποία τους δωροδοκούσαν.
Για να καλύπτουν την κυκλοφορία του μαύρου χρήματος χρησιμοποιούσαν δύο εταιρείες, οι οποίες εξέδιδαν εικονικά τιμολόγια. Η μία από αυτές είναι διαφημιστική και ως δικαιολογία της πληρωμής χρησιμοποιούσε την προβολή διαφημιστικών υπηρεσιών.
Οι γιατροί έπαιρναν τα χρήματα «μαύρα», χωρίς παραστατικά, αλλά προκαλεί αίσθηση και αποτροπιασμό το γεγονός ότι στη δικογραφία καταγράφεται πως σε μία περίπτωση φαρμάκου οι δωροδοκούμενοι συνταγογραφούσαν φάρμακα σε ενέσιμη μορφή, παρ’ ότι υπήρχαν σκευάσματα νεώτερης γενιάς, τα οποία μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών και ήταν σε μορφή χαπιών.
Η έρευνα συνεχίζεται από το ΣΔΟΕ, ενώ οι εισαγγελίες από πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα ερευνούν αν το κύκλωμα των γιατρών επεκτείνεται και πέραν των 800, αφού αυτό δείχνουν τα στοιχεία που έχουν φτάσει από την εισαγγελία διαφθοράς της Κολωνίας.

Newsroom ΔΟΛ-in.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Άδραξε την μέρα

    Αυτά που τα γνώριζε και ο πιο απλός άνθρωπος,χρόνια τώρα,το …αποκάλυψε έπειτα από πολλά χρόνια η εισαγγελία διαφθοράς.Όταν έμπαιναν στα ιατρεία οι ιατρικοί επισκέπτες κομίζοντας δωράκια στους γιατρούς των δημόσιων υπηρεσιών υγείας[χρήματα,σεμινάρια-ταξίδια-διακοπές]για να συνταγογραφούν τα φάρμακα που ήθελαν οι φαρμακευτικές εταιρίες, το κράτος έκλεινε τα μάτια ενώ το γνώριζε.Και να η υπερσυνταγογράφιση και να η αφαίμαξη των ασφαλιστικών ταμείων.Δημόσιοι γιατροί-φαρμακευτικές εταιρίες και “πρόθυμοι” πολίτες, τίναξαν τη “μπάνκα” στον αέρα.H κακή νοοτροπία,το εύκολο κέρδος εις βάρος του συνόλου και η ανοχή ημών των πολιτών είχε ως αποτέλεσμα αυτό που βιώνουμε σήμερα και τα χειρότερα που θα βιώσουν οι επόμενες γενιές.Οι συντεχνίες είναι το απόστημα της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.