Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Δορυφορικό internet σε δυσπρόσιτα σχολεία του νομού μας!

Δορυφορικό internet σε δυσπρόσιτα σχολεία του νομού μας!

Έως πρίν λίγο καιρό, το γρήγορο internet ήταν όνειρο θερινής νυκτός όχι μόνο για τις απομακρυσμένες περιοχές, αλλά ακόμα και για εκείνες που απείχαν μόνο λίγα χιλιόμετρα από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Στην Αιτωλοακαρνανία για παράδειγμα ήταν αδιανόητο να υπάρχουν γρήγορες ταχύτητες σε ορεινές η απομακρυσμένες περιοχές. Τώρα κάποια βήματα άρχισαν σιγά σιγά να γίνονται με την εγκατάσταση οπτικών ινών, η οποία θέλει αρκετό ακόμα χρόνο να ολοκληρωθεί αλλά και πάλι είναι δύνατον να καλύπτει και το τελευταίο νοικοκυριό.
Τώρα νέα δεδομένα μπήκαν στην αγορά: Και ακούν στο όνομα: Δορυφορικό Internet. Υπάρχει βέβαια εδώ και καιρό, απαιτούσε όμως τεράστιο κόστος εγκατάστασης. Αυτό το καθιστούσε απαγορευτικό, ειδικά για πληθυσμιακές ομάδες που οφείλουν να έχουν άμεση πρόσβαση. Και δεν είναι άλλες από τους μαθητές και τους νέους των περιοχών αυτών.
Πρόσφατα λοιπόν ξεκίνησε ένα πρόγραμμα από την Hellas on Line, η οποία ανέλαβε να εγκαταστήσει στα δυσπρόσιτα σχολεία σε όλη την χώρα δορυφορικό Internet. Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε πολύ πρόσφατα και μάλιστα το πρώτο σχολείο στο οποίο εφαρμόστηκε βρίσκεται στο νομό μας: Πρόκειται για το Γυμνάσιο- Λύκειο Εμπεσού. Σταδιακά γρήγορο internet θα έχουν όλα τα δυσπρόσιτα σχολεία της χώρας μας, τα οποία θα ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα. Μια πρωτοβουλία που πραγματικά βγάζει την εκπαίδευση σε απομακρυσμένα μέρη σπό πολλά αδιέξοδα. Αναμφίβολα η διανομή των φορητών υπολογιστών στην πρώτη Γυμνασίου δεν θα μπορούσε να συμβαδίσει με την απουσία γρήγορης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε ορισμένα σχολεία του τόπου μας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.