Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

dfhfhdfhfdhΗ Δασάρχης Αγρινίου,Δασολόγος, Αλεξάνδρα Πολίτη απευθύνει μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας ενημερώνοντας παράλληλα για τη  δωρεάν διανομή δενδρυλλίων αύριο στις 11 π.μ.  στην κεντρική πλατεία της πόλης του Αγρινίου και  για την εθελοντική δενδροφύτευση που προγραμματίζεται σε συνεργασία με το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, το Δήμο Αγρινίου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Αναλυτικά:

21η ΜΑΡΤΙΟΥ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ

H 21η Μαρτίου, ημέρα της Εαρινής Ισημερίας, σηματοδοτεί την αρχή της Άνοιξης και καθιερώθηκε ως η παγκόσμια ημέρα της δασοπονίας, με σκοπό την ανάδειξη του ρόλου των δασικών οικοσυστημάτων.
Μας υπενθυμίζει την ανάγκη να δράσουμε ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί ώστε να αποφύγουμε τις αρνητικές συνέπειες της καταστροφής των δασών, οι οποίες εκφράζονται απειλητικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή.
Ανθρωπογενείς αιτίες που υποβαθμίζουν τα δάση μας είναι οι πυρκαγιές, οι λαθροϋλοτομίες, οι εκχερσώσεις, η παράνομη θήρα κ.λ.π.
Τα δάση προστατεύονται και βελτιώνονται όταν τα διαχειριζόμαστε με βάση την αρχή της αειφορίας των πολλαπλών λειτουργιών τους.
Στοχεύοντας στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κοινού, ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας της Δασοπονίας, διοργανώνεται από το Δασαρχείο Αγρινίου δωρεάν διανομή δενδρυλλίων, στην κεντρική πλατεία της πόλης του Αγρινίου, στις 11 π.μ. Επίσης προγραμματίζεται εθελοντική δενδροφύτευση σε συνεργασία με το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, το Δήμο Αγρινίου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Το δάσος και το φυσικό περιβάλλον είναι κοινό αγαθό και οφείλουμε να το προστατεύουμε. Ας καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, παρά την οικονομική κρίση, να παραδώσουμε σε καλύτερη κατάσταση τα δάση μας στις ερχόμενες γενιές.

Η Δασάρχης Αγρινίου 

Αλεξάνδρα Πολίτη

Δασολόγος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.