Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Δράσεις του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Δράσεις του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

imgresΤο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «H Ένωση», με έδρα το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, αποφάσισε σειρά δράσεων-κινητοποιήσεων ενόψει της Πανελλαδικής Απεργίας που προκηρύχτηκε για την Κυριακή14 Δεκεμβρίου 2014 ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

Αύριο, Παρασκευή 12/12 εξόρμηση– ενημέρωση στις 3 το μεσημέρι στα μεγάλα καταστήματα και τα σουπερ μάρκετ της πόλης – αφισοκόλληση.

Απογευματινή εξόρμηση στις 6μ.μ. στα εμποροκαταστηματα της πόλης και του κέντρου

Σάββατο 13/12 συγκέντρωση διαμαρτυρία στις 11 το πρωί στον κεντρικό πεζόδρομο της Παπαστρατου – συνέντευξη τύπου

Κυριακή 14/12 στις 11 το πρωί συγκέντρωση έξω από τα jumbo-Βεροπουλος.

Η ανακοίνωση του Σωματείου αναλυτικά:

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2014

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι , εργαζόμενοι στο εμπόριο, στα μικροκαταστήματα, εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους και μικροί έμποροι,

Με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο οι υπερασπιστές του μέτρου, δηλαδή κυβέρνηση, μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο, παρατρεχάμενοι τους, δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες , αστικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ρίχνουν διάφορα ιδεολογήματα στην αρένα της αντιπαράθεσης με τους χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους και τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους που είμαστε ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι ¨η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα βοηθήσει στην ανάπτυξη, θα εξυπηρετούνται εκατομμύρια τουρίστες που περνούν από την Αθήνα, θα αυξηθεί ο τζίρος, θα εφαρμόσουμε το μοντέλο των Ευρωπαϊκών χωρών που είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές¨ έχουν καταρριφθεί στην πράξη.

        Η κατάργηση της Κυριακής αργίας οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην εξαθλίωση, με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων, στην οικογενειακή, προσωπική, κοινωνική ζωή, στο δικαίωμα για ελεύθερο χρόνο και ξεκούραση.

        Δεν έχει αυξήσει το εισόδημα των εργαζομένων, αντίθετα είναι χιλιάδες οι απλήρωτοι εμποροϋπάλληλοι, όσοι έχουν δουλέψει ατέλειωτες απλήρωτες υπερωρίες και ρεπό.

        Δεν έχουν δημιουργηθεί νέες θέσεις εργασίας, οι άνεργοι στον κλάδο μας είναι χιλιάδες, χιλιάδες επίσης είναι και οι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, ωρομίσθιο, 5μηνα προγράμματα ΕΣΠΑ.  Η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων είχε ως αποτέλεσμα την μετατροπή του εργαζόμενου σε ¨απασχολήσιμο¨   δηλ. την ¨απελευθέρωση¨ της εργασιακής σχέσης .

        Δε τόνωσε την ¨αγοραστική δύναμη¨ ,δεν εξυπηρέτησε τους ¨καταναλωτές¨ που είμαστε εμείς οι υποαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, που έχουμε υποστεί τη φοροληστεία, τα χαράτσια, τη δραματική μείωση του εισοδήματος μας.

        Η κατάργηση της Κυριακής αργίας έστρωσε το δρόμο και για τις ¨Λευκές νύχτες¨  που υποχρεώνονται οι εμποροϋπάλληλοι να δουλεύουν μέχρι τα χαράματα.

        Η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι η εφαρμογή της οδηγίας της Ε.Ε. για την εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και των 68 ωρών.

Οι μεγαλοξενοδόχοι του ΣΕΤΕ, οι μεγαλέμποροι του ΣΕΛΠΕ και οι μεγαλοβιομήχανοι του ΣΕΒ έκαναν προσφυγή στο ΣΤΕ ζητώντας να μην ισχύσει η προσωρινή του απόφαση, που αναστέλλει την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, μέχρι νεοτέρας απόφασης.

ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ. ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ , ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΠΑΛΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

ΤΟ Δ.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟ 11/12/2014

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Δε γεμίζετε ταξί

    Είσαστε 5 όλοι κι όλοι.Μεταξύ σας ψηφίζεστε. Δεν εκπροσωπείτε ΚΑΝΕΝΑΝ. Για το μαγαζάκι σας το ΕΚΑ είστε μόνο.Θα πάει κόσμος να ψωνίσει την Κυριακή και βλέπω να τρώτε κράξιμο.Μόνο μην κουβαλήσετε τον γνωστό θίασο της οπισθοδρόμησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.