Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

Δράση στο Αγρίνιο για το μητρικό θηλασμό

Δράση στο Αγρίνιο για το μητρικό θηλασμό

«Δίνω ζωή, Δώστε μου την γέννα που αξίζω»
mitrotitaΤην Κυριακή 27 Απριλίου, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Άρτα, Δράμα, Ζάκυνθος, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κομοτηνή, Καλαμάτα, Πάτρα, Τρίκαλα, Λάρισα, Ρέθυμνο, Χανιά, Αιτωλοακαρνανία) πραγματοποιήθηκε Πανελλαδική Δράση για Μαιευτήρια φιλικά προς Μητέρες και Βρέφη. Στα σημεία συνάντησης, μητέρες από το Πανελλαδικό Εθελοντικό Δίκτυο Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας μοίρασαν ενημερωτικό υλικό για τις προϋποθέσεις για ένα μαιευτήριο φιλικό προς μητέρα και βρέφος.
Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των εγκύων αλλά και της πολιτείας για την αναγκαιότητα της πιστοποίησης όλων των μαιευτηρίων ως φιλικά προς τις μητέρες και τα βρέφη, της γέννας με σεβασμό προς την επίτοκο και την υποχρεώση έναρξης του θηλασμού από την πρώτη στιγμή. Επίσης έγινε καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης με ιστορίες παραβίασης δικαιωμάτων στην γέννα και τον θηλασμό, που θα συλλεχθούν έως και εκείνη την μέρα, και τα συμπεράσματα τους θα ανακοινωθούν στην παγκόσμια εβδομάδα σεβασμού στην γεννά (IWRC) την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου.
Η δράση είναι μια πρωτοβουλία του Πανελλαδικού Εθελοντικού Δικτύου Υποστήριξης Μητρικού θηλασμού και Μητρότητας με την συνεργασία του Ελληνικού Δικτύου για τον Σεβασμό στην Γέννα ENCA Hellas και την υποστήριξη του Δικτύου για την Βρεφική Διατροφή IBFAN Ελλάδος.
Στα πλαίσια της δράσης, οι γυναίκες που απαρτίζουν το δίκτυο ομάδων υποστήριξης (περίπου 5000 γυναίκες) ζητούν την υποστήριξή  μας “στο δικαίωμα να μας σέβονται ως ανθρώπους .. που φέρνουμε στον κόσμο ανθρώπους και όχι ως πορτοφόλια”, όπως αναφέρουν.
“Στο Αγρίνιο,   καλούν την 12η Μαΐου και ημέρα Δευτέρα,10:00πμ-13:00μμ,στον πεζόδρομο Χαριλάου Τρικούπη(δίπλα από το κατάστημα Δωδώνη),όπου θα πραγματοποιηθεί διανομή εντύπων-ενημερωτικών φυλλαδίων σχετικών με τον μητρικό θηλασμό…Κατόπιν, την ιδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνάντηση της ομάδας μητρικού θηλασμού και μητρότητας στην πόλη του Αγρινίου στο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά “Ηλιοπαιχνιδίσματα” ,Βαρνακιώτη 13 ,και ώρα 18:30μμ προκειμένου να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε τις εμπειρίες μας, αλλά κ να επιλύσουμε τυχόν απορίες σε θέματα μητρικού θηλασμού κ τοκετού ως μανούλες με μανούλες!”, όπως αναφέρουν.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.