Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Δραστηριότητες του ευρωπαικού προγράμματος Comenius από το Γυμνάσιο Λεπενούς.

Δραστηριότητες του ευρωπαικού προγράμματος Comenius από το Γυμνάσιο Λεπενούς.


Αναχώρησαν το Σάββατο 24 Απριλίου 2010 και οι τελευταίες αποστολές που είχαν πάρει μέρος στην 3η κατά σειρά συνάντηση που έγινε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος δια βίου μάθησης Comenius και η οποία έλαβε χώρα στο Γυμνάσιο Λεπενούς. Παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες – αδυναμία πραγματοποίησης πτήσεων λόγω της έκρηξης του Ηφαιστείου στην Ισλανδία – ούτε μία αποστολή δε σκέφτηκε να ακυρώσει τη συμμετοχή της. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στους Λετονούς συναδέλφους μας, οι οποίοι αψηφώντας κόπους και κινδύνους, έφτασαν την Τρίτη 20 Απριλίου στην Αθήνα έχοντας διανύσει 3.400χλμ. με βαν.

Δυστυχώς, δε μπορέσαμε να χαρούμε την παρουσία και της Τσέχικης αποστολής, η οποία κάνοντας την ίδια κίνηση – νοικιάζοντας δηλαδή βαν την τελευταία στιγμή – επιχείρησε να έρθει στην Ελλάδα. Όμως δεν είχε την τύχη με το μέρος της, στη Σερβία συγκρούστηκε με λεωφορείο πράγμα που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα το χαμό του υπεύθυνου του προγράμματος και αγαπητού συναδέλφου μας Karel Pribyl.

Από κει και πέρα η ροή του προγράμματος υπήρξε ομαλή – όπως άλλωστε και οι συγγενείς του Karel μας προέτρεψαν να κάνουμε – και οι υπόλοιποι συνάδελφοί μας έζησαν ένα «όνειρο ζωής» όπως οι ίδιοι είπαν: Ακρόπολη, «Νέο Μουσείο», «Πλάκα», κέντρο Αθήνας (Καλλιμάρμαρο, Ζάππειο, Βουλή, Νεοκλασικά της Πανεπιστημίου και μετά η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» – όπου σημειωτέον – μετά την παρακολούθηση του ενημερωτικού video όλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Η εντός Αιτωλοακαρνανίας παραμονή τους είχε επίσης μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από τουριστικής όσο και από γαστρονομικής απόψεως. Επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο του Στράτου και το Υδροηλεκτρικό φράγμα Καστρακίου, όπου παρακολούθησαν ειδικό DVD, έκαναν απογευματινό περίπατο στο Αγρίνιο, επισκεπτόμενοι μάλιστα το Πάρκο, τη Γλυπτοθήκη «Καπράλου», το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αγρινίου όπου μας ξενάγησε ο υπεύθυνος κ. Γαρουφαλής Χρήστος και τη Μητρόπολη όπου «καθηλώθηκαν» με τον όλο διάκοσμο και ιδιαίτερα την αγιογράφηση. Τέλος είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια ημερήσια εκδρομή στο Μεσολόγγι – Τουρλίδα – Ναύπακτο κατά τη διάρκεια της οποίας αφ’ ενός ήρθαν σε επαφή με το ιστορικό μας παρελθόν μέσα από την επίσκεψη στην πινακοθήκη του Μεσολογγίου και τον κήπο των Ηρώων, αφ’ ετέρου δε με τη σύγχρονη πολιτιστική μας κουλτούρα, είδαν την έκθεση, “Αλάτι – ο λευκός θησαυρός”, στο κέντρο λόγου και τέχνης «Διέξοδος».
Διαβάστε περισσότερα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.