Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Δραστηριότητες του Πολιτιστικού Ομίλου Καινουργίου «ΟΙ ΘΕΣΤΙΕΙΣ»

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Καινουργίου «ΟΙ ΘΕΣΤΙΕΙΣ» στις 30/7/2011 αναχώρησε για το βουνό των Κενταύρων και συγκεκριμένα για τη Ζαγορά Πηλίου όπου μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαγοράς «Γιάννης Κορδάτος» συμμετείχε με επιτυχία στην 12η συνάντηση παραδοσιακών χορευτικών που πραγματοποιήθηκε στην πλακόστρωτη πλατεία του Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς. Η παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα που συμμετείχαν ήταν εντυπωσιακή και το μουσικοχορευτικό ταξίδι σε όλη την Ελλάδα ήταν πρωτόγνωρο. Τόσο η διοργάνωση της εκδήλωσης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζαγοράς «Γιάννης Κορδάτος» όσο και η φιλοξενία που είχαμε ήταν άψογη και φιλική σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο από τους διοργανωτές αλλά και από τους κατοίκους του χωριού.
Ο καταπράσινος «επίγειος Παράδεισος», όπως το αναφέρει ο ποιητής Γ. Δροσίνης, η όμορφη κωμόπολη της Ζαγοράς με τα παραδοσιακά πετρόκτιστα αρχοντικά καθώς και η γραφική Μακρινίτσα που επισκεφτήκαμε μας μάγεψαν και οι εντυπώσεις θα μείνουν ανεξίτηλα γραμμένες στην μνήμη όλων.
Εκ μέρους του ΔΣ αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά τον Πολιτιστικό σύλλογο «Γιάννης Κορδάτος» για την πρόσκληση και την φιλοξενία και εκφράζω την επιθυμία να βρεθούν και άλλοι σύλλογοι να τον μιμηθούν.
Παναγιώτης Σαβελώνας
Πρόεδρος Π.Ο.Κ. «ΟΙ ΘΕΣΤΙΕΙΣ»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.