Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Δυναμικά συνεχίζει το μπλόκο στη Βόνιτσα- 12:00-14:00 κλείσιμο δρόμου τη Δευτέρα

5Δυναμικό συλλαλητήριο και αγροτικό μπλόκο στα διόδια του Ακτίου πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής 31 Γενάρη οι αγρότες του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, που βρίσκονται εδώ και οκτώ μέρες τώρα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις στον κόμβο του Αγίου Νικολάου.
Την Δευτέρα 1 Φλεβάρη θα προχωρήσουν σε νέο αποκλεισμό του δρόμου στο μπλόκο στον Άγιο Νικόλαο στο διάστημα 12:00 με 14:00.
Οι αγρότες προχώρησαν από τις 12:00 μέχρι της 13:30 σε συμβολικό αποκλεισμό των διοδίων στην υποθαλάσσια ζεύξη του Ακτίου και σήκωσαν κατόπιν τις μπάρες επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των αυτοκινήτων.
Θετική ήταν η ανταπόκριση των οδηγών που εξέφραζαν με συνεχόμενα κορναρίσματα τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των αγροτών.
Μιλώντας στους συγκεντρωμένους αγρότες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης ανέφερε:
«Είπαμε από την αρχή ότι θα αξιοποιούμε όλες τις μορφές πάλης. Αυτό το χαρακτήρα έχει και η σημερινή μας κινητοποίηση εδώ στα διόδια του Ακτίου. Καλή κινητοποίηση ήταν. Προτείνουμε να ανοίξει ο δρόμος στις 01:30 και να σηκώσουμε τις μπάρες, ώστε όποιος κόσμος είναι εγκλωβισμένος να μην πληρώσει σαν ένδειξη αλληλεγγύης προς στα δοκιμαζόμενα λαϊκά στρώματα, προς τους δοκιμαζόμενους εργαζόμενους, που χρυσοπληρώνουμε δρόμους που δεν υπάρχουν και ιδιωτικοποιούν ακόμη και τα διόδια. Συμβολικά λοιπόν θα ανοίξουμε τις μπάρες να περάσει ο κόσμος και ο αγώνας μας συνεχίζεται. Ήδη σε όλα τα μπλόκα πανελλαδικά συσπειρώνονται ακόμη περισσότεροι αγρότες και μπροστά στη μεγάλη μάχη της απεργιακής συγκέντρωσης και απεργιακής κινητοποίησης στις 4 του Φλεβάρη καλούμε και το μπλόκο εδώ της Βόνιτσας να πάρει μαζικά μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις, είτε στη Λευκάδα είτε στο Αγρίνιο. Και βεβαίως να εκφράσουν και οι εργαζόμενοι και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα την αλληλεγγύη προς τους αγωνιζόμενους αγρότες, γιατί πραγματικά ο αγώνας αυτός δεν είναι δικός μας, τα έχουμε ξαναπεί. Το ασφαλιστικό αυτό έκτρωμα πλήττει πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες. Δεν μένει τίποτα όρθιο, άρα και η απάντηση προς την κυβέρνηση θα πρέπει να είναι ενιαία και μας δίνεται η δυνατότητα μπροστά στην απεργία ενιαία να απαντήσουμε.»
Στην συγκέντρωση διαβάστηκε το ψήφισμα συμπαράστασης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων προς τους αγρότες, ενώ τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν επίσης το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, αντιπροσωπεία του οποίου με επικεφαλής τον πρόεδρό του Μιχάλη Κατσιγιάννη βρισκόταν στο αγροτικό συλλαλητήριο, το Σωματείο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα συναφή επαγγέλματα Αιτ/νίας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτ/νίας.

1 2 3 4 5 6

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.