Πέμπτη, Απρίλιος 18, 2019

Δυναμική παρουσία της Λαϊκής Ενότητας στο Αγρίνιο (video)

Σε κλίμα αισιοδοξία για την εκλογική απήχηση του νέο κόμματος, την ιδρυτική της Γενική Συνέλευση για τη συγκρότηση Νομαρχιακής Επιτροπής στην Αιτωλοακαρνανία πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα μέλη της Λαϊκής Ενότητας σε ξενοδοχείο του Αγρινίου. Στο πλαίσιο της Συνέλευσης και κατόπιν της ομιλίας του μέλους Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΛΑ.Ε. κ. Βασίλη Πριμηκύρη, παραχωρήθηκε συνέντευξη σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στη συνέλευση πρώτος τον λόγο πήρε ο πρώην Γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία, προσχωρήσας στη Λαϊκή Ενότητα , κ.Θανάσης Γαλατάς.«Τα χρονικά περιθώρια μέχρι τις εκλογές είναι ασφυκτικά. Η διαδικασία προσφυγής στις κάλπες ήθελε να μας προλάβει απροετοίμαστους. Εμείς θέλουμε να φτάσει το εναλλακτικό πρόγραμμα της ΛΑΕ σε κάθε γωνιά της χώρας μας. Ήμουν, όπως ξέρετε,  γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία και θέλω να πω ότι, σε σχέση με τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία το ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ μας χρεώνουν, ήταν οι επιλογές της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που την προκάλεσαν. Είναι κόντρα στην αντίληψή μας και τα πιστεύω μας η υπηρέτηση μνημονιακών πολιτικών», ανέφερε στην αρχή της εισήγησής του ο κ. Θανάσης Γαλατάς, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε «ιδιαίτερης σημασίας» τη συνολική παραίτηση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και την προσχώρηση των περισσότερων μελών της στη ΛΑ.Ε., καθώς και το γεγονός ότι πολλά μέλη της Ν.Ε. αλλά και των κατά τόπους οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία, έχουν προσχωρήσει στη Λαϊκή Ενότητα.«Το γεγονός ότι στη ΛΑΕ προσχώρησαν τα στελέχη με τη μεγαλύτερη συνδικαλιστική δράση, που ήταν μπροστά στους αγώνες, μας κάνει να πιστεύουμε ότι το νέο αυτό μέτωπο έχει σταθερές βάσεις. Θέλουμε η ΛΑΕ να γίνει ένα ευρύ μέτωπο αριστερών, προοδευτικών, αντιμημονιακών. Θέλουμε να είναι η φωνή του εναλλακτικού δρόμου, όχι του μνημονιακού μονόδρομου. Δεν πιστεύουμε ότι κατέχουμε τη μοναδική αλήθεια, θέλουμε όμως να αγωνιστούμε ενάντια σε αυτές τις πολιτικές», ανέφερε ακόμη ο κ. Γαλατάς.

Αμέσως μετά ακολούθησε ομιλία από τον κ. Πριμηκύρη. «Η κυβέρνηση αυτή παραιτήθηκε. Δεν διασπάστηκε εξ αιτίας ημών. Ο πρώην σύντροφος Αλέξης Τσίπρας Δεν μπήκε καν στη βουλή να θέσει θέμα ψήφου εμπιστοσύνης. Είχε την απαίτηση όλα τα μέλη της Κ.Ε., όλη η Κ.Ο. , τους οποίους θυμήθηκε μετά την υπογραφή της συμφωνίας, να πουν κι εκείνοι σε όλα ναι!», είπε το στέλεχος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος του κ. Λαφαζάνη. Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο το «νεφελώδες τοπίο της δημιουργικής ασάφειας του κ. Βαρουφάκη ήταν εκείνο που δεν άφησε να προχωρήσει η ετεροβαρής συμφωνία προς την οποία έκλεινε το θέμα στις 23 του Φλεβάρη». Σε άλλο σημείο ανέφερε ως βασικές θέσεις της ΛΑ.Ε. την περικοπή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, τη στάση πληρωμών , ενώ υπερασπίστηκε πως υπάρχουν συναλλαγματικά αποθέματα. «Σε αυτή τη γερμανοκρατούμενη Ευρώπη λέμε όχι. Έξω από το ευρώ θα δυσκολευτούμε δύο, τρείς ή έξι μήνες, αλλά μέχρι εκεί. Θα πρέπει να υπάρξει συστράτευση  όλης της Αριστεράς  σε ένα πλατύ μέτωπο», κατέληξε ο ίδιος.

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας για την Αιτωλοακαρνανία δεν έχει ακόμη κλείσει, αναμένεται ωστόσο ανάμεσα στους εννέα υποψηφίους να είναι οι αποχωρήσαντες απο τον ΣΥΡΙΖΑ πολιτευτές  Βαλάντη Ευπατρίδη και Χρήστος Κολοβός καθώς και ο πρώην Γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Γαλατάς. Μάλιστα για επικεφαλής  προορίζεται ο Γιάννης Κολοβός ενώ σε τιμητική θέση θα είναι και ο Κώστας Κούστας από τη Ναύπακτο.

DSCN8121 DSCN8122 DSCN8123 DSCN8125 DSCN8129 DSCN8130 DSCN8131

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Γιώργος Κ.

    Άν είχατε φιλότιμο κύριοι. θα καταθέτατε δήλωση ανεξαρτητοποίησης, πρίν την ψήφιση του 3ου μνημονίου. Τί κάνατε εσείς; Καθόσασταν γαντζωμένοι στις καρέκλες σας. Ντροπή σας. Την Ζωίτσα τη μαζέψατε ή κάνει την πρόεδρο ακόμη;
    Βάλατε και τους καθηγητές – που δεν έχει αξιολογηθεί κανείς τα τελευταία 30 χρόνια – να εκλέξουν Δ/ντές σχολείων. Κάνατε ένα βασικό λάθος και θα το πληρώσετε, τα σχολεία δεν είναι κολχόζ, πες τε το στον κοτσιδάκια…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.