Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Δυσκολεύει η μάχη με τη φωτιά στην Παραβόλα (φωτό)

Δυσκολεύει η μάχη με τη φωτιά στην Παραβόλα (φωτό)

Αν και φαινόταν να υπάρχει κάποια πρόοδος  στη μάχη με τις φλόγες στην περιοχή του Αφράτου της Παραβόλας, ήδη έχει καεί πευκόφυτη περιοχή. Μάλιστα δύστυχως έχει διασπαρεί σε τρία-τέσσερα μέτωπα κάποια εκ των οποίων με κατεύθυνση προς Παραβόλα.Οι επίγειες δυνάμεις είχαν τη συνδρομή τριών αεροσκαφών, δύο Πεζετέλ και ενός Canadair με το τελευταίο να αποχωρεί πριν λίγη ώρα, αλλά να επανέρχεται καθώς η φωτιά μετά από μια σχετική ύφεση αναζωπυρώθηκε.

Πριν από μια ώρα περίπου όταν τα αεροσκάφη άρχισαν να κάνουν μαζικές ρίψεις νερού από την Τριχωνίδα τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά και οι περισσότεροι φοβήθηκαν ότι θα πιάσει για τα καλά το πανέμορφο δάσος πάνω από την Παραβόλα. Παράλληλα και ένα μοναστήρι της περιοχής φάνηκε να μπαίνει στο στόχαστρο της πυρκαγιάς. Οι πυροσβέστες παρότι τα πράγματα δείχνουν ελαφρώς καλύτερα αποφεύγουν να κάνουν εκτιμήσεις και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Αγρινίου κ. Γιαννακόπουλος είπε στο agrinionews.gr ότι “βρισκόμαστε ξανά σε δύσκολη στιγμή και οι δυνάμεις επιχειρούν όλες μαζί”. Η εξέλιξη είναι δύσκολη γιατί το μέτωπο προς το πευκόδασος μαίνεται τώρα λόγω της απότομης αλλαγής του ανέμου.

Να σημειωθεί ότι όλοι κάνουν λόγο για ανθρώπινο χέρι που έβαλε τη φωτιά σε δύσβατο μέρος, ενεργώντας πεζή και όχι με όχημα, ενώ οι ντόπιοι τονίζουν ότι είναι η πολλοστή φορά που κάποιος επιχειρεί να κάψει το πανέμορφο πευκοδάσος. Γίνεται μάλιστα λόγος για κάποιο άτομο διαταραγμένο αλλά τα στόματα μένουν κλειστά.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.