Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Δυτική Ελλάδα: Έρχονται συλλήψεις στελεχών της «Χρυσής Αυγής»

Δυτική Ελλάδα: Έρχονται συλλήψεις στελεχών της «Χρυσής Αυγής»

858xrisiΜετά το «τσουνάμι» από χειροπέδες σε Αθήνα και Αττική

Του Γιάννη Γεωργόπουλου

Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των περιοχών της χώρας  όπου σε δεύτερο χρόνο εκτιμάται πως θα γίνουν συλλήψεις στελεχών και μελών της «Χρυσής Αυγής» με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Πηγές από την Αθήνα αναφέρουν, πως η επιχείρηση «σκούπα» σε ότι αφορά στη «Χρυσή Αυγή» μόλις άνοιξε και πως οι συλλήψεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, αφορούν αμιγώς στο πρώτο μέρος της επιχείρησης που ακουμπάει τη δράση της οργάνωσης και των προσώπων που κινούσαν τα ηνία αλλά και δρούσαν σε Αθήνα και Αττική.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν πως το επόμενο διάστημα –βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη εισαγγελική  έρευνα- αναμένεται να εκδηλωθεί «τσουνάμι» συλλήψεων και σε επίπεδο Ελληνικής Περιφέρειας, με την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας  να αποτελεί μια από αυτές,  που υπάρχει πλούσιο υλικό για τη δράση προσώπων τα οποία έχουν σημαντικό ρόλο και πόστα στην οργάνωση της  «Χρυσής Αυγής».

Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο ακόμα και για δεμένες υποθέσεις ιδιαίτερα για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας με τουλάχιστον δυο άτομα, να περνάνε σύντομα την πόρτα της αστυνομίας και στη συνέχεια το κατώφλι εισαγγελέα και ανακριτή, προκειμένου να τους αποδοθούν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ανάλογες περιπτώσεις αφορούν και στο νομό Ηλείας και τη δράση στελεχών της «Χρυσής Αυγής»  -ιδιαίτερα στη Βορειοδυτική Ηλεία- όπου τα φαινόμενα ρατσιστικών επιθέσεων που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια δείχνουν σύνδεση με την συγκεκριμένη οργάνωση.

Στην Αχαΐα, ο βουλευτής Μιχάλης Αρβανίτης φαίνεται πως είναι από τους λίγους  βουλευτές του κόμματος,  σε βάρος του οποίου δεν προκύπτει εμπλοκή σε εγκληματικές πράξεις από τα όσα προκύπτουν μέχρι τώρα. Το ίδιο ωστόσο δεν ισχύει για στελέχη της οργάνωσης από την Πάτρα για τα οποία τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η σύνταξη δικογραφιών.

patratimes.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.