Δευτέρα, 25 Μαΐου, 2020

Παράρτημα ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: αυστηρή τήρηση των περιβαλλοντικών προδιαγραφών για τους υδρογονάνθρακες

ydrogon

Το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με αφορμή την πρόοδο της έρευνας των υδρογονανθράκων στον θαλάσσιο χώρο της Δυτικής Ελλάδας (Πατραϊκός και  Κατάκολο) επανέρχεται και τονίζει την σπουδαιότητα της τήρησης αυστηρών προδιαγραφών σε όλες τις φάσεις εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων. «Είναι δεδομένο ότι εκπτώσεις στα μέσα προστασίας του περιβάλλοντος για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων μπορεί να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην τουριστική και όχι μόνο ανάπτυξη της περιοχής μας.

Για αυτό τον λόγο το Παράρτημα του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. επανέρχεται στις προτάσεις του που είχαν υποβληθεί στην φάση διαβούλευσης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για  την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η εκμετάλλευση αυτών, η τουριστική ανάπτυξη και ο πρωτογενής τομέας θα δράσουν συνεργιστικά στην ανάπτυξη της περιοχής και όχι ανταγωνιστικά μεταξύ τους. Οι υπάρχουσες υποδομές του αεροδρομίου του Αράξου αλλά και η κατασκευή της Ολυμπίας οδού που είναι αίτημα όλων των τοπικών φορέων πρέπει  και μπορούν να στηρίξουν την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα φέρνοντας πιο κοντά στον καταναλωτή τα αγροτικά μας προϊόντα αλλά και αποτελώντας πόλο έλξης για ένα ανερχόμενο κύμα τουριστών. Προϋπόθεση για αυτό και στα πλαίσια πιθανής εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων υδρογοναθράκων είναι η αυστηρή τήρηση όλων των περιβαλλοντικών προδιαγραφών για την οποία υπεύθυνες είναι η πολιτεία αλλά και η Περιφέρεια με τις αρμόδιες προς τούτο υπηρεσίες τους.

Όλα τα παραπάνω καθίστανται ακόμη πιο σημαντικά με δεδομένη την πορεία της τουριστικής περιόδου που τελειώνει και την διαπιστωθείσα αύξηση των πτήσεων στο αεροδρόμιο Αράξου που δείχνει ξεκάθαρα τις δυνατότητες του τουρισμού στην Δυτική Ελλάδα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διοικούσα Επιτροπή του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.